Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

2 emailadressen in Outlook

Edmond Varwijk
8 antwoorden
 • Hallo,
  is het mogelijk om Microsoft Outlook 2000 te gebruiken met 2 emailadressen tegelijk? Zodat 2 personen met ieder een eigen emailadres allebei gebruik kunnen mailen met Outlook en een eigen inbox hebben? Hoe kan ik dat instellen,
  alvast bedankt
 • Dat kan alleen door met twee verschillende accounts op WIndows in te loggen en ieder een eigen Outlook-account te geven. Of door Exchange in te zetten.

  Je kunt wel in Outlook zelf vanaf meerdere emailadressen mail versturen en mail ontvangen, maar het wordt allemaal in 1 postvak gegooid. Ook in 1 PST-bestand.

  groetjes Edmond
 • [quote:133a336dfe="Edmond Varwijk"]

  Je kunt wel in Outlook zelf vanaf meerdere emailadressen mail versturen en mail ontvangen, maar het wordt allemaal in 1 postvak gegooid. Ook in 1 PST-bestand.

  groetjes Edmond[/quote:133a336dfe]
  Dit probleem kan je eventueel ondervangen door regels aan te maken die de mail in mappen plaatst afhankelijk van het emailadres waaraan de mail verzonden is.
 • Yep. Volledig juiste aanvulling. Maar ik vind inloggen met andere username en dan andere accounts gebruiken mooier.

  groetjes Edmond
 • [quote:890e44be10="Edmond Varwijk"]Yep. Volledig juiste aanvulling. Maar ik vind inloggen met andere username en dan andere accounts gebruiken mooier.

  groetjes Edmond[/quote:890e44be10]
  Das waar, wat ik zelf doe is voor 1 account Outlook gebruiken en voor het andere account Outlook Express. Blijft het mooi gescheiden en hoef je niet steeds opnieuw aan te loggen.
 • Je kan in Outlook meerdere profielen instellen, net als dat je in Outlook Express identiteiten kan gebruiken.

  Ga naar het onderdeel Post in het configuratiescherm. Via "profielen weergeven" kun je een profiel toevoegen. Er wordt dan een tweede .PST-file aangemaakt en je kan hier andere e-mailadressen instellen. Je kan Outlook zodanig instellen dat je met het opstarten van Outlook kan kiezen welk profiel je wilt gebruiken.

  Dat lijkt mij een stuk makeelijker dan in Windows onder een andere naam inloggen, alleen maar om een ander e-mailadres te gebruiken.
 • [quote:15ed59ca3b="Edmond Varwijk"]Dat kan alleen door met twee verschillende accounts op WIndows in te loggen en ieder een eigen Outlook-account te geven. Of door Exchange in te zetten.

  Je kunt wel in Outlook zelf vanaf meerdere emailadressen mail versturen en mail ontvangen, maar het wordt allemaal in 1 postvak gegooid. Ook in 1 PST-bestand.

  groetjes Edmond[/quote:15ed59ca3b]Het komt [b:15ed59ca3b]NIET[/b:15ed59ca3b] in dezelfde PST-file terecht. Ik heb 3 verschillende email accounts, en van ieder email-account komen de emails terecht in een aparte PST-file.
  Ik gebruik Outlook in de [i:15ed59ca3b]workgroup configuratie[/i:15ed59ca3b] en heb voor ieder email-account een [i:15ed59ca3b]profile[/i:15ed59ca3b] aangemaakt en daarin een een aparte PST file opgegeven.
  Nadeel: je moet 3x outlook starten om alle emails op te halen (iedere keer een ander profiel kiezen), maar dat is in het geval van HardSoul geen probleem omdat het om verschillende gebruikers gaat.

  PS1: Ik gebruik W98SE en geen user accounts om in te loggen.
  PS2: Deze oplossing werkt niet als je security/privacy hoog in het vaandel hebt staan (onder W2K waarschijnlijk wel zoals Edmond voorstelt)

  // edit: edward->edmond; sorry
 • Ik heb voor het 2e emailadres Outlook Express geconfigureerd en t werkt nu prima. Bedankt voor de reacties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.