Vraag & Antwoord

OS Windows

DOS commando's in XP niet compatible met DOS

3 antwoorden
  • Hi all, Ik heb een probleem met het commando 'dir' onder XP. Ik gebruik het antieke gwbasic als ultieme macrotaal om bijvoorbeeld automatisch afspeellijsten (met tijdsein en jingles) voor winamp te maken, of om alle titels van een vers gebrande CD vol mp3's aan m'n totale archief toe te voegen en vervolgens m'n html-jukebox op alfabetische volgorde te updaten. Nou heeft gwbasic zelf een tamelijk beperkte ondersteuning om de directory-list op te vragen en dus gebruikte ik tot nu toe (onder Win98SE dus) een shell naar dos: SHELL "dir > C:\temp\dir.txt". Vervolgens kan gwbasic dit 'dir.txt'-bestand gewoon uitlezen, INCLUSIEF lange bestandsnamen. Maar die megaprutsers bij M$ waren blijkbaar zelfs niet in staat om ervoor te zorgen dat de shell-versie van dir compatible is met de gewone dir-versie... SHELL "dir /N" werkt dus ook niet en SHELL "dir /?" geeft haast geen opties meer... Iemand een idee om vanuit een shell toch via dir-opdracht lange bestandsnamen te krijgen?? Alvast bedankt!
  • Wat dacht je van het installeren van Windows 98 als dat wel zo goed werkt? Je kunt Windows 98 en XP niet met elkaar vergelijken. In XP wordt namelijk, zodra je een zgn. DOS-venster opent, een DOS-omgeving geëmuleerd. Dit was al zo in Windows NT 3.5 en Windows 2000 en XP zijn alleen maar uitgebouwd op de technologie van NT.
  • Bedankt voor je reaktie Zoals we allemaal wel zullen voelen aan ons water wordt vroeg of laat XP met geweld je strot in geduwd, of je t nou leuk vindt of niet... Wat dat betreft heb ik m'n twijfels of the future wel zo geweldig wordt als er simpelweg geen keuze wordt gelaten door Bill G en 'cornuiten' maar ik heb zojuist m'n probleem opgelost: heb in de windows-map een batch-file 'mydir.bat' geplaatst met de volgende regel: @c:\windows\system32\cmd.exe /C dir /N > c:\temp\dir.txt en vanuit gwbasic gebruik ik nu: SHELL "mydir.bat" [quote:9e4ce61edf]Laatste knappe produkt van MS dat ook werkelijk werd afgemaakt is DOS 6.0 en dat zal waarschijnlijk wel zo blijven...[/quote:9e4ce61edf]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.