Vraag & Antwoord

OS Windows

Taakbalk en menu start verdwenen

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb een vreemd verschijnsel op mijn PC. Ik zie alleen mijn buroblad achtergrond en alle iconen plus de taakbalk enzo zijn verdwenen. Mijn data staat er nog wel allemaal, ik kan taakbeheer opstarten en zo alle programma's openen. In het configuratiescherm wil de optie taakbalk en menu start niet werken (in de veilige modus wel).
  Als ik de pc opnieuw opstart komen de iconen enzo even terug, dus ik heb het vermoeden dat er iets mee opstart dat er voor zorgt dat deze niet zichtbaar worden, maar ik weet niet wat.

  Kan iemand mij aub helpen. Ik werk met XP pro

  Alvast bedankt,
  Tom
 • Probeer dit eens: http://www.kellys-korner-xp.com/taskbarplus!.htm
 • Bedankt voor de reactie, maar dit haalt helaas niets uit. Ik denk dat het wat lastiger ligt. Ik heb via taakbeheer / nieuwe taak ook een vreemde melding gehad, misschien dat iemand hier iets mee kan.
  Toen ik de opdracht c:\ gaf om op deze manier mijn c schijf te kunnen benaderen kreeg ik de volgende melding:
  kan /idlist,:0:3308,c:\ niet starten, en vervolgens stond mijn buroblad er wel. Helaas na een keer opstarten was dit ook weer verdwenen en zit ik weer met de oude situatie.

  Tom
 • Is dit altijd alzo geweest, of sinds kort?
  Probeer veilig modus, of systeemherstel.
  Is het in alle accounts of alleen in jkuw/de hoofdaccount? Probeer als je maar 1 gebruiker hebt, Veilige Modus/Administrator, en kijk of je dan wel je taskbar/menustart krijgt. Zoja maak dan gewoon een nieuwe gebruiker aan, en gooi de vorige weg.
 • Het probleem is inmiddels opgelost. 1 van mijn familieleden heeft denk ik per ongeluk een programmatje laten instaleren dar Internet Optimizer heet. Deze zet een map ddm in program files waarin oa het bestand sysu.exe zit. Dit start mee op met windows en zorgt er voor dat de taakbalk enzo verdwijnt. Uitschakelen onder msconfig lukte niet, toen heb ik met een programma dat autoruns heet dit bestand uit kunnen zetten en vervolgens in de prullenbak en weg er mee.

  Tom
  :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.