Vraag & Antwoord

OS Windows

Cannot boot from cd :code 5

Anoniem
cream_2001
5 antwoorden
 • Het volgende probleem:

  P1 pc.. Stond win ME op. Fdisk gedaan en opnieuw partities aangemaakt. Schijf 1 (c:) is active gezet.

  Nu wil ik booten van cd. Instellingen in bios goedgezet dat ie gaat booten van cd. Cd is bootable. Cd-rom speler wordt als master herkend bij het opstarten. Evenals de harde schijf. Wanneer de cd wil booten krijg ik de volgende melding:
  "Cannot boot from cd : code 5"

  Ik heb een andere cd-speler geprobeerd en een andere bootable cd. Toch krijg ik dezelfde melding.

  Misschien bios upgrade?
  Voorheen gingen booten van cd prima
 • Zou natuurlijk inderdaad kunnen dat een BIOS update helpt. Maar je kunt ook booten vanaf diskette, dan SMARTDRV starten en dan vanaf de CDROM vanuit de map I386 met het commando [b:ca31d4c1b7]WINNT[/b:ca31d4c1b7] de setup onder DOS starten. Moet je wel een FAT32 partitie hebben, maar als je die met Fdisk hebt gemaakt, dan heb je die natuurlijk al.
 • Ook dat had ik geprobeerd.

  Starten met opstart diskettes en dan de cd-rom benaderen in dos. Het probleem is, dat ie de cd-rom in dos wel herkende, maar dat ik die niet in kon zien. Met "dir" kreeg ik de melding ofdat ik de actie moest afbreken, vernieuwen of negeren.
  Zo kan ik ook niet bij de winnt komen.
 • Maar dat betekent geen of een niet-geladen driver of een defecte CDROM of een defect CDROM-station. Lijkt me zaak om deze factoren te gaan controleren.
 • Brakke CDROM-speler of cdrom, NIET de driver, want dan zouje helemaal neit op de %cdrom% kunnen komen, omdat die dan 'niet bestaat'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.