Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

exchange op windows 2000??????

thephantom
10 antwoorden
 • hoihoi all,

  this eindelijk gelukt, de exchange server draaid, alleen nu heeft iedereen zijn/haar eigen agenda en wij wille eigenlijk graag één gezamelijke agenda. weet iemand of dat ook mogelijk is?????

  of weet iemand een manier om een snelkoppeling te maken naar een agenda van iemand anders (ipv anderemap openen - andere grbruiker etcetc)

  wij gebruiken nu exchange 2000 en outlook xp

  thynx allot!!!
 • Je kan een openbare map aanmaken en deze als agenda instellen. Dan is het een kwestie van de juiste rechten en je hebt een bedrijfs agenda. Of waar je hem ook voor nodig hebt.
 • [quote:4d69fbf9a6="bosjvd"]Je kan een openbare map aanmaken en deze als agenda instellen. Dan is het een kwestie van de juiste rechten en je hebt een bedrijfs agenda. Of waar je hem ook voor nodig hebt.[/quote:4d69fbf9a6]

  thnx, dit is gelukt maar nu wordt de verkeerde agenda gesynchroniseerd met mijn pocket pc (ipaq met ppc 2003 erop)
 • Een PDA kan alleen synchroniseren met je eigen mailbox, dus niet met een agenda in de public folders.
 • :( :( :( dan moet ik weer opzoek naar een andere oplossing anders heb ik der nog niets aan :-?
 • Je kan wel de agenda in je eigen mailbox beschikbaar stellen voor andere gebruikers. Rechtsklik op je agenda en kies 'eigenschappen'. Op het tabblad 'machtigingen' kun je de gewenste rechten aan de gewenste gebruikers geven. De andere gebruiker moet dan in Outlook naar het menu 'bestand' gaan alwaar ze mappen van andere gebruikers kunnen openen. Hier geven ze dan jouw naam op en de map 'agenda'. Zo heb je dus toch een gedeelde agenda die gesynchroniseerd kan worden met je PDA.
 • [quote:666f63e530="Leo S"]Je kan wel de agenda in je eigen mailbox beschikbaar stellen voor andere gebruikers. Rechtsklik op je agenda en kies 'eigenschappen'. Op het tabblad 'machtigingen' kun je de gewenste rechten aan de gewenste gebruikers geven. De andere gebruiker moet dan in Outlook naar het menu 'bestand' gaan alwaar ze mappen van andere gebruikers kunnen openen. Hier geven ze dan jouw naam op en de map 'agenda'. Zo heb je dus toch een gedeelde agenda die gesynchroniseerd kan worden met je PDA.[/quote:666f63e530]

  die had ik ook al geprobeerd. zou wel kunnen werken als hiervoor een snelkoppeling geplaatst kan worden ergens bij de andere gebruiker. maar dit kan ook niet heb ik begrepen :(
 • Je kan wel meerdere postbussen weergeven in outlook. Dus van verschillende gebruikers. Moet je wel de juiste rechten geven aan de postbus in de active directory. Deze wordt dan automatisch geopened als je outlook opstart.
 • als ik dat doe krijg ik de melding:

  Kan de map niet weergeven. Microsoft Outlook kan geen toegang verkrijgen tot de opgegeven maplocatie. De clientbewerking is mislukt.
 • Dan heb je dus geen rechten om de mailbox te openen. Bij de gebruiker wiens mailbox je wil openen, moeten in Outlook de juiste rechten gezet worden op de juiste mappen. Vergeet niet ook rechten te zetten op de hoogste map, "Postbus [gebruiker]", anders kun je nog niet in de mailbox. In Outlook zet je de rechten door rechts te klikken op de betreffende map, dan eigenschappen en op het tabblad machtigingen kun je de juiste rechten zetten.

  Je kan ook vanuit Active Directory Users and Computers rechten geven op een mailbox, maar als je het hiervandaan doet, heb je meteen volledige rechten op de volledige mailbox en dat is vaak niet de bedoeling. Ga in AD users and computers naar de eigenschappen van betreffende gebruiker en klik op de knop Mailbox rights op het tabblad Exchange advanced. Heb je geen tabblad Exchange advanced, moet je even in het menu View kiezen voor Show advanced item (of iets dergelijks).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.