Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemvak

3 antwoorden
  • L.S. Recent heb ik een nieuwe scanner aangeschaft die via een USB-poort op de computer is aangesloten. Bij het opstarten van Windows XP wordt het icoontje van de scanner in het systeemvak (systemtray) geladen en de scanner floept. Dat zou ik graag anders zien, aangezien ik de scanner niet vaak nodig heb en het me niet goed lijkt (afgezien van het onnodig energieverbruik) dat de scannerlamp altijd maar aan staat. Ik kan vervolgens wel handmatig het icoontje uit het systeemvak verwijderen, maar niet duurzaam. Heeft iemand een idee hoe ik voorkom dat het icoontje wordt geladen? De verbinding verbreken door bijvoorbeeld de scanner niet aan te zetten resulteert in het niet kunnen leggen van een verbinding (melding) en het weer opnieuw moeten installeren van de drivers; dus is geen oplossing. En hierbij aansluitend heeft iemand een idee hoe je de systeemtray kan opschonen? Via eigenschappen etc. kun je wel zien wat actief en niet actief is en de zichtbaarheid instellen. Maar ik zou graag het een en ander helemaal uit die lijst willen verwijderen, vooral omdat sommige zaken niet meer op de computer en er soms ook dubbele zaken in staan. gegroet, mrt
  • ga naar start en uitvoeren en typ 'msconfig' en ok dan kom je in een window en kun je naar de tab opstarten en daar even kijken of er iets van je scanner tussen staat en uitvinken.
  • icoontjes weghalen in systray: 1. "start > programma's > startup" helemaal leeghalen 2. "start > uitvoeren > regedit.exe" In het regedit scherm ga je naar: -HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - Microsoft - Windows - CurrentVersion - Run Verwijder alles wat in het rechter scherm staat. (behalve "default", want dat kan niet.) Als het goed is zal er dan niets meer in je systray staan. De dingen die er nog staan kan je misschien gewoon in de "opties" van het programma uitzetten..

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.