Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

explorer loopt vast. gevolg: systray icons weg

musicom76
9 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem.

  Het gebeurt nogal eens dat mijn explorer.exe vast komt te zitten of een rood-kruisje-fout maakt.
  Dan herstart explorer.exe zich, maar de system-tray items staan er dan niet allemaal meer, wat erg
  vervelend is want de bijbehorende programma's lopen dan nog wel en zijn niet toegankelijk voor input
  en monitoring van de gebruiker.

  Weet iemand een oplossing van dit probleem ?

  Als ik systray.exe handmatig herstart, komen die icons er niet bij.
 • (komt o.a. van hier )
  Deze computer - beheren - services en toepassingen - services.
  Hier zowel bij SSDP als bij UpnPservice (= universele plug en play service) rechts klikken en bij Eigenschappen als opstarttype Uitgeschakeld aangeven.
  Dan ga je naar http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm en daar download je :Hide or Show Inactive Icons in the Notification Area (Line 53)
  Remove Past Items From the Notification Area (Ook op Line 53) en je laat ze direct installeren.
  Hierna ga je naar Taakbeheer (via Ctrl-alt-del), in het tabblad Processen klik je op explorer en dan op Proces beëindigen. Ga dan naar het tabblad Toepassingen, onderaan op Nieuwe Taak klikken, ‘explorer’ invullen (zonder de ‘ ’) en laten uitvoeren.

  Nog één vraagje: ze schrijven daar: 'Or if you are running XP SP1 uninstall UPnP from Add/Remove Windows Components.' Ik heb XP Pro SP1, maar vind bij het toevoegen/verwijderen van windowscomponenten geen 'uninstall UPnP'. Kan dit kloppen?
  Hangt ervan af of je die wel geïnstalleerd hebt. Bij Windowssoftware zit die onder "Netwerkservices" en dan klikken op "details". Hij staat dan onderaan. En anders schakel je 'em uit bij "services en toepassingen". Die Upnp uitschakelen is sowieso aanbevolen: http://grc.com/unpnp/unpnp.htm (Ben Johnson)

  Active programma's minimaliseren naar de tray, naast de klok gaat prima met het progje ALLTO TRAY kijk hier http://www.dntsoft.com/alltotray/index.html (wel niet freeware ) - zie http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=93612
 • explorer.exe handmatig starten schijnt te werken 8)

  [i:e7819b6d1a]Hee passer! Niet voordringen :-p[/i:e7819b6d1a]
 • Ja maar weet je wat de pest is, ik kan de hele taskbar dan niet benaderen dus start-uitvoeren werkt niet. En Deze computer ook niet. Als ik ctrl-alt-del doe en dan explorer.exe terminate, dan herstart deze zichzelf, maar dan verdwijnen die icons dus.
 • [quote:e3417ec37d="Passer"]Nog één vraagje: ze schrijven daar: 'Or if you are running XP SP1 uninstall UPnP from Add/Remove Windows Components.' Ik heb XP Pro SP1, maar vind bij het toevoegen/verwijderen van windowscomponenten geen 'uninstall UPnP'. Kan dit kloppen?[/quote:e3417ec37d]

  Ik heb em wel kunnen vinden: Bij het onderdeel 'Windows-onderdelen toevoegen/verwijderen', moet je klikken op Netwerkservices en vervolgens Details. Dan staat daar 'Universele Plug en Play'.

  Ik heb trouwens hetzelfde probleem als de TS (inclusief verdwijnende icoontjes), alleen ik vraag me af wat die explorer.exe foutmeldingen veroorzaakt. Eerst dacht ik dat het alleen was als mn pc te intensief bezig was, maar dat bleek niet zo te zijn, want het gebeurt ook weleens als ie nergens mee bezig is. De foutmelding komt alleen soms als ik een map open of het startmenu. Vaag… :-?
 • Eerst zorgen dat je je taakbalk terug hebt (dan zijn je systray ikoontjes weg)

  en dan start-> uitvoeren, 'exploere'; 'OK'
 • Ja, maar het probleem is dat explorer zichzelf afsluit en daarna gelijk weer herstart. Dus dan zou je opnieuw explorer moeten afsluiten, taakbalk starten en dan weer explorer starten??
 • nope… als je explorer start (krijg je eenv erkennerscherm), dan komen ook de systray-icoontjes terug :-)
 • Oh, dan zal ik dat de volgende keer es proberen.

  Maar dan blijft nog steeds de vraag: waarom komen die explorer foutmeldingen er eigenlijk?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.