Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP wil nooit opstarten

M@rc
5 antwoorden
  • Na lange tijd ben ik weer terug :wink:

    Ik snap er helemaal niks meer van van waarom windows XP niet op mijn computer wil opstarten.
    Ik heb al ca. 25 keer windows xp opnieuw geinstalleerd, echt alle mogelijkheden ingesteld. Het probleem is zodra hij geinstalleerd is, zie je altijd het zwarte xp scherm en met dat lopende balkje. Hierbij loopt hij dus altijd vast. ctrl-alt-del wil zelfs dan ook niet meer werken. Alleen veilige modus kan je wel inkomen, maar aangezien je voor de eerste in xp een hoop ingesteld moet worden is dit dus een probleem. Windows 98SE is installeren en draait meteen vlekkeloos.

    Spec:
    Pentium 4 1,8Ghz, MSI 845PE, Hercules 9000 pro, Seagate 80GB.

    Heeft iemand een idee wat ik nog kan proberen?
  • als je enigzins bekend bent met hardware verwijderen, probeer dan een s overbodige hardware te verwijderen en dan xp installeren, ik heb het zelf wel eens gehad dat hij vast liep als mijn netwerkomgeving geinstalleerd werd, dat hij toen steeds vast liep en netwerkkaart verwijderd en toen ging het wel, moest blijkbaar later mijn netwerkkaart op een ander slot zetten.
  • Ja, ik heb ook al eens alle kaarten die maar in m'n computer verwijdert, dus ik had alleen nog maar een HD en cdrom erin zitten. Helaas wilde dit ook niks baten.
  • [quote:a088e88884="Richard van Wuyckhuyse"]Ja, ik heb ook al eens alle kaarten die maar in m'n computer verwijdert, dus ik had alleen nog maar een HD en cdrom erin zitten. Helaas wilde dit ook niks baten.[/quote:a088e88884]
    Beeldkaart heb je toen toch ook laten zitten hoop ik?
    Probeer ook de standaardsettings van je BIOS eens.
  • Uiteraard zat de videokaart erin :wink: Anders kon ik natuurlijk niet zien of hij vast liep of niet.

    Maargoed standaard instellingen Bios wil ook niet baten. Diverse opties al geprobeerd, maar helaas…
    Terwijl het op mijn andere pc gewoon vlekkeloos werkt

    Wel het heeft het iets met stuurprogramma's te maken denk ik, want als je de veilige modus wel kan inkomen en niet in normale modus. Maar zou toch wel heel raar zijn dat bijvoorbeeld mijn moederbord niet ondersteunt zou worden. Tenslotte is deze niet zo erg oud: MSI 845PE Max 2

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.