Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Van Win98 naar Windows 2000?

MyroX
11 antwoorden
 • Is het aan te raden om van Windows 98SE over te stappen naar Windows 2000? De stap naar XP vind ik namelijk te groot.

  Het systeem:
  -Pentium 3, 500mhz
  -192mb ram
  -13,6 GB HD

  Verder heb ik gehoord dat het beter is om indien een besturingssysteem vervangen wordt deze helemaal te verwijderen en niet up te graden.
  Hoe kun je dit doen zonder bestanden te verliezen?
 • Een schone installatie van een besturingssysteem geniet altijd de voorkeur.
  Kan je de data niet op een cd branden? Kan je ze later terugplaatsen.
  Een andere optie is ze op een andere partitie van je schijf te zetten.
 • Ik zou zelf niet van 98SE naar windows 2000 overstappen. Het ligt er wel aan wat je erin doet. Als je alleen maar spellen speelt of alleen maar kantoor werkt doet. Bij het eerste kan je gewoon 98SE het beste houden.
  Een upgrade versie is inderdaad altijd minder. Als je meerdere partities hebt, kan je de belangrijke data van je hoofdschijf naar een andere partitie kopieeren (of cd branden is ook oplossing).
 • De stap te [i:5df5fff575]groot[/i:5df5fff575]? persoonlijk zou ik wel aanraden om idd naar 2000 over te stappen ipv XP, omdat je systeemspecs m.i. aan de 'magere kant'zijn voor XP. Daarnaast zijn de voordelen van XP boven 2K ook weer niet wereldschokkend.

  Win2K geniet duidelijk de voorkeur boven win98, al was het maar omwille van algemene stabiliteit. Echter, win98 is wel handig wanneer je vrijwel alleen spellen speelt op je PC en bijv. volledige DOS ondersteuning nodig hebt.

  Idd heeft een schone installatie de voorkeur boven een upgrade.
 • Ik speel er geen spellen op, maar ik maak meer gebruik van Office en Internet. Na een crash van mijn systeem heb ik partities aangemaakt, dit op aanwijzing van de helpdesk. Hoe kan ik in Windows zien of er partities zijn aangemaakt?
 • In de Windows verkenner.
 • [quote:8f9c373cae="Compu"]Hoe kan ik in Windows zien of er partities zijn aangemaakt?[/quote:8f9c373cae]Als er fysiek maar 1 harde schijf in je PC zit, maar je hebt buiten een C:\ ook nog een D:\ of E:\ opslagruimte, dan heb je meerdere partities.
 • Ik heb alleen een C:\ schijf, D:\ en E:\ zijn respectievelijk cd-rom en cd-writer.
  Is het mogelijk om alsnog partities aan te maken?
 • Hoe heb je de partities aangemaakt?
  Met FDISK: Als je de partities aangemaakt hebt moet je ze ook nog formatteren.
  Met Partition Magic?
  Of anders?
 • XP , draai prima op jouw systeem hoor ,'' TS , Draait echt als een tiet op een P3 .
 • [quote:8d95aa5e5d="Compu"]
  Verder heb ik gehoord dat het beter is om indien een besturingssysteem vervangen wordt deze helemaal te verwijderen en niet up te graden.
  Hoe kun je dit doen zonder bestanden te verliezen?[/quote:8d95aa5e5d]
  Noteer ook alle hardware,zoek daar alvast de juiste drivers bij voor Windows 2000 of XP.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.