Vraag & Antwoord

OS Windows

Excel probleempje

6 antwoorden
  • Ik heb in excel een kolom met allemaal IP adressen. Van 1 tot 254. Ze staan er dus allemaal in en heb geen vrije cellen. Sommingen zijn daarvan in gebruik. Anderen niet. De kolom daarnaast staan de pc-namen. Daar zit wel vrije ruimte tussen. Nu wil ik in een nieuw blad de vrije IP adressen weergeven. Hoe kan ik dit het beste doen?
  • Nieuw blad openen... :roll: Wat snap ik hier niet?
  • Kan je het niet oplossen met Filter - auto filter. Ga naar het pijltje bij de kolom met pc-naam en kies voor blanks. Je zou dan een overzicht moeten krijgen van alle IP's waar in de kolom pc-naam niets ingevuld staat.
  • [quote:26acc0a6e9="M@rc"]Kan je het niet oplossen met Filter - auto filter. Ga naar het pijltje bij de kolom met pc-naam en kies voor blanks. Je zou dan een overzicht moeten krijgen van alle IP's waar in de kolom pc-naam niets ingevuld staat.[/quote:26acc0a6e9] Bij het eerste zicht krijg ik vrije IP's. Bij nader inzicht blijken sommigen reeds ingenomen. Ook al staat in de cel bij colom gebruikers niets.
  • Het is mij zo klont als een klaartje. je hebt geen vrije cellen? een werkblad heeft er 256*65536 = 16.777.216 Misschien wordt het duidelijk als je een stuk van je werkblad plaatst?
  • [quote:20873aa2b4="Droopy"]Het is mij zo klont als een klaartje. je hebt geen vrije cellen? een werkblad heeft er 256*65536 = 16.777.216 Misschien wordt het duidelijk als je een stuk van je werkblad plaatst?[/quote:20873aa2b4] Dat is wel duidelijk. Ik zei toch dat in de rij alles ingevuld werd van 1 tot 256. Dus kan daar niks vrij zijn. Maar de kolommen daarnaast links en rechts hebben wel nog vrije cellen. En nu zou ik willen weten welke ip's er nog niet gebruikt werden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.