Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe krijg ik virtuele mappen weg

HermanH
5 antwoorden
 • Sinds enige tijd zitten in de map Windows\Favorieten enkele submappen die ik niet kan openen, kopieëren of verwijderen. Dit veroorzaakt tevens dat ik geen backup van mijn Favorieten kan maken. In de mapjes zit niets in. Eigenschappen meldt mij 0 byte. Er zijn geen kenmerken aangevinkt. Ook met Utilities in Norton Systemworks krijg ik het niet voor elkaar de mapjes weg te krijgen. Norton meldt dat het virtuele mappen zijn. Ze bestaan niet echt. Ook een systeemcontrole geeft een foutloos resultaat. Hetzelfde geldt voor een Defrag van de hele schijf. Als ik de mapjes wil verwijderen volgens de normale methoden krijg ik de melding: Fout bij verwijderen bestand. Kan bestand niet verwijderen. Bestandssysteemfout (1026). Deze foutcode zou er op moeten wijzen dat er geen plaats meer is in de prullenbak of op de harde schijf. Nou, ik heb plaats zat en de prullenbak wordt bij de start schoongemaakt. Dit geldt ook voor de door Norton beschermde bestanden. Wie weet raad. Ik kan Favorieten nu alleen maar backup-pen als ik dit in twee gedeelten doe.
 • Opstarten met een DOS-schijf en daarna de mappen verwijderen geprobeerd? Vaak lukt het dan wel. Zet onder DOS eerst de kenmerken op -H -R -S met behulp van:
  [code:1:dd046ddb82]attrib -h -s -r *.* /s[/code:1:dd046ddb82]
  vanuit de map Windows\Favorieten\.
 • Beste Herman,
  Inderdaad heb ik jouw oplossing al geprobeerd. In DOS krijg ik de melding dat de hele map Favorieten niet wordt herkend. Ook in de directorie Windows komt Favorieten niet als subdirectorie voor. Er valt dus helemaal niets te verwijderen volgens het systeem. Toch blijf ik er behoorlijk last van hebben en wil ik die mappen kwijt.
  Groeten, Jeanmarie
 • Probeer onder DOS in de map Windows:
  [code:1:79950bdd6c]attrib favori~1 -h[/code:1:79950bdd6c]
  Dan kan je de favorieten waarschijnlijk wel zien.
  Nadat je de wijzigingen hebt aangebracht in die map ga je weer naar de map Windows en gebruikt het commando
  [code:1:79950bdd6c]attrib favori~1 +h[/code:1:79950bdd6c]
  om de map weer te verbergen.
 • Hallo Herman,
  Ofschoon het nog niet helemaal is gelukt, ben ik via Dos en jouw aanwijzingen er inmiddels achter dat het systeem kenmerk van de map Favorieten er afgehaald kan worden. Hoe dit in windows 98SE moet is mij nog niet duidelijk. Bij eigenschappen is het vakje system grijs gekleurd en kan niet worden afgevinkt. De virtuele mappen worden dan ook in DOS zichtbaar in de directorie, echter verwijderen is nog niet mogelijk. er staan enkele URL-bestanden in de mappen met een vreemd teken, dat niet op het keyboard zit. Ik ben nu bezig om in de codepage uit te zoeken hoe ik dat teken moet maken. Ik denk dat ik op de goeie weg zit. Ikzelf heb dat bij mijn weten niet gedaan. Iemand heeft dit er dus ingesmokkeld. In de bestanden staat een pingnummer gegeven zag ik in DOS. Een en ander is gebeurd denk ik, toen ik mijn firewall Zonealarm een tijd heb uitgezet. De up to date Norton antivirusscanner heeft hierover geen melding gedaan.
  Groeten en bedankt voor je tips
  Jan Schonkeren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.