Vraag & Antwoord

OS Windows

Schijf helemaal schoonmaken bij maxor 80gb

Anoniem
ppannevis
9 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb dus nu een probleem ik heb een harde schijf van 80gb waarvan ik 34 gb heb gebruikt nu wil ik hem helemaal schoonmaken want via windows krijg ik er niet meer dan 10 gb af, als ik de xp cd start kan ik kiezen voor 2 soorten instalaties upgrade en nieuwe installatie, welke moet ik kiezen om mijn schijf schoon te maken, ik heb het al geprobeert met een oude bootdisc van een andere comp en dan [b:04cc112537]format C:[/b:04cc112537] maar dat lukte ook niet want hij ga aan dat het niet goed was. via de setup optie van de cd van xp heb ik ook niet meer opties dan alleen de map van windows laten verweideren en vervangen:S kan iemand mij helpen want ik heb het idee dat het redelijk vol zijn van mijn comp mijn prestaties tegen gaan.
 • wil je je schijf formatteren ?

  gewoon een win98 opstartdiskette pakken en daarmee booten, typ dan "fdisk" en mieter je partitie weg.

  start nu met de XP CD op en draai de XP setup, deze maakt automatisch weer een partitie aan en formatteert deze
 • [quote:27a37dffd0="NoepZoR"]gewoon een win98 opstartdiskette pakken en daarmee booten, typ dan "fdisk" en mieter je partitie weg.[/quote:27a37dffd0]Let op, fdisk werkt zonder Microsoft fix niet goed voor WIndows 98 en WIndows 98SE. De ME versie is wel okay.
 • Download delpart.exe, daarmee kun je alle partities simpel wissen. Ook lastige xp partities, die met fdisk wel eens wat erg plakkerig doen.
 • Dit klinkt een beetje als:
  de asbak in mijn auto is vol, dus laat ik mijn auto maar inruilen

  De grote vraag is waarom je er maar 10Gb van terug kunt krijgen. Uiteraard kun je vanuit Windows niet alle systeem-software verwijderen, maar dat verklaart het niet. Misschien toevallig Norton Systemworks geinstalleerd die de verwijderde files nog eens extra vasthoudt?
 • kijk eens met pm
 • Waarom starten van een win98 cd of flop?

  Bij de setup van XP kan je kiezen op welke partitie het geinstalleerd moet worden. Ook daar kan je die partities dan weggooien ( optie L ) en vervolgens weer 1 aanmaken. Kan je nog kiezen uit snel formatteren en gewoon formatteren ( de laatste optie controleert hij nog ff je schijf, wel zo handig als je je schijf niet helemaal vertrouwd ).

  En dan installen maar.

  Groet,

  Stofnest.
 • ok mar die optie staat er volgens mij echt niet op want als je de cd start en dan voor nieuwe instalatie kiest en hij vervolens de comp opnieuw start
  krijg ik wel de optie om nieuwe partities te maken en ze te verweideren maar ik kan ze echt niet formateren….maar ff over dat fdisken ik heb nog wel een oude win98 disc denken jullie dat het daarme gaat lukken, kunnen jullie mij ff precies vertellen wat ik moet doen als ik met die bootdisc opstart en dan in moet typen?

  en trouwens waar kan ik die delpart.exe en hoe moet ik dat precies aanpakken dat gewoon ff op die bootdisc zetten?
 • delpart.
  Delpart.exe moet je op de bootdiskette zetten.
  Fdisk en formatteren staat allemaal uitgelegd in de windows-faq.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.