Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win XP staat op verkeerde harde schijf

gjsevink
3 antwoorden
 • Ik heb twee harde schijven, een grote en een kleine. Nu is Win XP geïnstalleerd op de kleinste en ik wil het op de grootste hebben. Die moet dan ook C: gaan heten. Ik beschik over Drive Image en Partition Magic. Hoe krijg ik wat nu op de kleine HD staat op de grote, waarna die opstartschijf C: wordt?
 • - Deel je grootste schijf zo in, dat de inhoud van de kleinste schijf er op past. (partitie 1 op schijf 2) incl. partition magic. De rest moet zo groot zijn dat een image van de kleine schijf er op past (partitie 2 op schijf 2).
  - Maak een image van de kleine schijf (partitie 1 op schijf 1) op partitie 2 op schijf 2.
  - Zet de computer uit.
  - Zet de jumpers op de schijven zo dat schijf 1 een slave wordt en schijf 2 de master. Als ze op Cable-select staan, dien je alleen de aansluiting van de IDE-kabel te verwisselen.
  - Start de PC op met behulp van de diskette van Drive Image en plaats de image terug die staat op schijf 2 partitie 2 (Nu de master) op schijf 2 partitie 1.
  - start de PC opnieuw op, nu zonder diskette,
  - Gaat alles goed, dan kan je partitie 2 op schijf 2 wissen en de vrijgekomen ruimte toevoegen aan partitie 1 op schijf 2.
  Ook kan ja schijf 1 (de slave dus) opnieuw formatteren.

  Succes.
 • Als je over twee harde schijven beschikt, dan kan je toch gewoon de installatie opnieuw doen. Ik denk dat je met die tooltjes ook niet echt uit de voeten kunt. Die zij voor partities.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.