Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 server start niet door

Anoniem
bosjvd
5 antwoorden
 • Ik heb Windows 2000 server met SP4 draaiend, maar nadat ik de pc heb uitgezet en opnieuw aan wilde zetten zit ik in een constante loop.

  Windows 2000 start op, je ziet het balkje lopen maar eenmaal volledig, reboot de pc geheel automatisch en wordt deze weer opnieuw opgestart totdat ik weer bij hetzelfde scherm kom, en dus de pc weer automatisch reboot. Dit alles gebeurt geheel automatisch.
  Ik heb geprobeerd om in safe made en last known good configuration op te starten maar ook dan start Windows niet op.

  De server dient tevens als Active directory controller. Op de partitie met daarin de AD gegevens (sysvol enz.) heb ik de standaard ntfs permissies gewijzigd in administrator-full control, system-rwx, verder geen permissies. Kan het misschien hiermee te maken hebben ? En zo ja, wie weet hoe ik deze permissies weer terug kan zetten, via ms-dos aangezien Windows het niet doet.

  Indien jullie meer gegevens nodig mochten hebben hoor ik het graag.
 • Volgens mij kun door van de windows 2000 cd op te starten naar de recovery console gaan. Dat is een soort dosprompt. Ik denk dat je daar de rechten weer kunt herstellen. Als je nog weet wat ze moeten zijn natuurlijk. Anders ff zoeken in de MS knowledgebase.
 • De standaard A.D. NTFS settings zijn:
  administrators-full control
  system- full control

  Ik heb system-read, write en execute gegeven.

  Volgens mij is dit het probleem. Ik heb de recovery console opgestart maar deze pakt mijn admin password niet.
  Tijdens het opstarten van windows, druk ik F8 en start Aciteve Directory recovery console, maar ook deze start niet door.
  Ook een repair vanaf de cd lukt niet.

  Iemand nog een idee ?
 • Het enige dat ik dan nog kan verzinnen is indien het mogelijk is de schijf in een ander systeem bijprikken en dan de rechten veranderen. Dan weer terug prikken en kijken of hij op wil starten.
 • Dat zou ik niet doen…

  Als je namelijk de schijf in een ander systeem zet en de rechten aan gaat passen, worden de SID's van dat systeem gebruikt. SID's zijn security identifiers. Iedere gebruiker in het systeem wordt herkend door zijn SID. Als je dus SID's van een ander systeem gaat gebruiken kom je helemaal nergens meer bij.

  Kun je niet een nieuwe installatie uitvoeren over de bestaande installatie heen? Op die manier blijft de data op de schijf wel gewoon bewaard terwijl je alleen het OS opnieuw installeert. Ik zie zo gauw geen andere oplossing…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.