Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Eigen windows xp installatie op laptop

jweijde
8 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds kort heb ik een FujitsuSiemens laptop met Windows Xp home. Deze stond voorgeinstalleerd erop en ik kreeg er ook een restore cd bij. Heb toen dus maar ff het boeltje opnieuw geinstalleerd. Tijdens de installatie kwam ik erachter dat je eigelijk zelf niks kun instellen tijdens de installatie. Ik bedoel dan welke programma's hij wel en niet moet installeren. Ik ga ervan uit dat dit komt omdat het een OEM versie is, en het dus allemaal van te voren al voor je is ingesteld om het installeren zo makkelijk mogelijk te maken. Maar ik wil gewoon bepaalde programmaatjes niet meeinstalleren (die verwijder ik later toch weer). Is het mogelijk om Windows XP setup zo op te starten, dat je kunt aangeven welke windows-onderdelen je wel en niet wilt installeren? En kun je zelf ook een aangepaste setup maken? (zoals met Windows 98 Batch ofzoiets ook kon?)
 • Bij mijn weten: nee.
  Zelfs met een volledige installatie CD zal XP volledig installeren dankzij alle geintegreerde applicaties van ons aller Billy.
  Jij beschikt alleen over een restore cd die een "oorspronkelijke situatie" restored. Incl. de klimbim er omheen dus.
  Er zijn (Tweakui) proggies die onderdelen weer kunnen uitschakelen.
  Overigens kan je als je eenmaal een uitgekleed en naar jou wensen installed OS hebt wel een mirror maken van die situatie (Drive Image bijvoorbeeld). Die zet dan ook een oude situatie terug, maar dan incl. met de door jou eerder gedane aanpassingen.
 • Ik weet niet of je hier iets mee bent?
 • Als je iemand weet die een XP Home installatie CD (eventeel OEM afhankelijk welke je nodig hebt) heeft kan je daar gewoon een kopie van maken en dan installeren met je eigen licentie key. Je koopt uiteindelijk de licentie, niet de software zelf. Lijkt mij gewoon legaal.
  Alleen denk ik dat je wellicht misschien problemen krijgt met het herkennen van diverse onderdelen van het moederbord. Bij een los gekocht moederbord zit meestal een driver CD met een inf utilitie waarmee alle onderdelen van het moederbord voor Windows herkenbaar gemaakt worden.
 • [quote:609015091b="CyGho"]Als je iemand weet die een XP Home installatie CD (eventeel OEM afhankelijk welke je nodig hebt) heeft kan je daar gewoon een kopie van maken en dan installeren met je eigen licentie key. Je koopt uiteindelijk de licentie, niet de software zelf. Lijkt mij gewoon legaal.
  Alleen denk ik dat je wellicht misschien problemen krijgt met het herkennen van diverse onderdelen van het moederbord. Bij een los gekocht moederbord zit meestal een driver CD met een inf utilitie waarmee alle onderdelen van het moederbord voor Windows herkenbaar gemaakt worden.[/quote:609015091b]

  Bill Gates en zijn vriendjes doen graag moeilijk.. :)
 • [quote:f4a26b0a17="MichielPH"]Bill Gates en zijn vriendjes doen graag moeilijk.. :)[/quote:f4a26b0a17]
  Tja dat is zeker waar :) Maar ik denk dat het wel legaal is………
 • [quote:0994327946="CyGho"][quote:0994327946="MichielPH"]Bill Gates en zijn vriendjes doen graag moeilijk.. :)[/quote:0994327946]
  Tja dat is zeker waar :) Maar ik denk dat het wel legaal is………[/quote:0994327946]
  Je betaalt een gebruikersrecht om een product te gebruiken op 1 pc, als je een officiele productkey van bijv. WinXP home NL hebt, mag je die dus installeren en gebruiken, al download je hem via KaZaa.
 • Hoi,

  Deze Restore-cd is inderdaad speciaal gemaakt voor deze modellen laptops. Ik heb zelf ook zo'n laptop en daar heb ik XPPro opgezet vanwege de netwerkondersteuning. Bij mijn weten is het niet mogelijk om bij XP aan te geven wat er geinstalleerd moet worden. Persoonlijk vind ik XPPro al vrij kaal van zichzelf.

  De Restore-cd van Fuijitsu-siemens geeft inderdaad een hoop extra rommel mee.

  Groeten,

  Rutger

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.