Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestanden wissen die in gebruik zijn

M@rc
11 antwoorden
 • Hoe kan ik een bestand wissen dat zogenaamd in gebruik is? Ik gebruik Win XP Home, schijven ingedeeld als NTFS. Als ik met de bootflop opstart, kan ik de harde schijven niet zien. Bestaat er een programma waarmee je wel vanuit DOS op een NTFS-schijf kunt werken, in dit geval dus bestanden wissen?

  Groet, Geert Job
 • Can't delete files in XP
  edit: NTFS-reader
 • Dank je wel M@rc. Ik heb inmiddels een lastig bestand kunnen verwijderen, maar er blijft een directory bestaan, die ik kwijt wil. Als ik hem vanuit CMD wil verwijderen met de schakeloptie /s, krijg ik de mededeling 'toegang geweigerd D:\rotding\SYSTE~1'. Ja, ik heb 'm inmiddels wel kunnen hernoemen in 'rotding', maar dat schiet niet op. Als ik gewoon rd rotding opgeef, krijg ik terug dat de map niet leeg is. Maar als ik er in kijk (dir), is er niks te vinden :roll:.
 • En hoe noemt dat rotding in je windows verkenner dan wel?
  System volume information?
 • ik heb het geprobeerd volgens de link maar de map krijg ik niet weg, als ik via veilige modus ga heb ook geen veiligheidstab??
 • [quote:0133360bdd="M@rc"]En hoe noemt dat rotding in je windows verkenner dan wel?
  System volume information?[/quote:0133360bdd]

  Dat zou wel eens heel goed kunnen.
 • Een paar topics lager vind je system volume information
 • Het is inderdaad System Volume Information. Maar het wordt nu wel heel gek, want als ik op het tabblad Systeemherstel kijk, zie ik dat E: wordt beschouwd als mijn systeemschijf (daar stond eerder ook Windows op, maar dat ik heb verplaatst). C: wordt niet gemonitord. En nog gekker is dat ik Systeemherstel helemaal niet kan uitschakelen. Nadat ik op OK heb geklikt en vervolgens op Ja, en nogmaals het tabblad tevoorschijn haal, is het vinkje bij 'Systeenherstel uitschakelen' gewoon weer verdwenen. En dat herhaaldelijk. :o
 • Schrap al het vorige, want ik heb Windows er inmiddels van kunnen overtuigen dat niet E:, maar C: mijn systeemschijf is. Het bleek dat behalve C: ook E: als 'primary' bekend stond en tevens 'active'. Dat nu veranderd in 'logical', zodat het uitschakelen van Systeemherstel ook geen probleem meer oplevert.
  Desondanks kan ik de map met System Volume Information niet verwijderen. Er is kennelijk iets misgegaan, want er zit niets in de map, terwijl Windows vindt van wel.
  Denk dat ik maar ga formatteren…
 • Waarom wil je zo graag van die map af, dat je er zelfs formateren voor over hebt :o :-?

  Maak een DOSbootdisk, boot daarvan. En verwijderd die map.
 • Probleem is dat ik vanaf een Bootdisk de harde schijven niet kan benaderen (NTFS).

  Groet, Geert Job

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.