Vraag & Antwoord

OS Windows

Clipboard en Outlook E.

Anoniem
Rob Zaaijer
13 antwoorden
 • Stel ik heb een tekst of image in het clipboard van Windows XP Pro staan.
  Ik kan die echter niet plakken in een e-mail bericht in Outlook Express. Klopt dat?
  Indien ik echter een tekst in Word , selecteer, kopieer en naar het clipbord, dan kan ik deze wel in OE plakken.
  Hoe komt dat, en is er geen snellere manier op in een e-mail iets van het clipbord neer te zetten? :roll:
 • Ik snap eerlijk gezegd je probleem niet helemaal. Als je uit een Word-bestand een tekst in het clipboard kopiëert, dan kun je die tekst zondermeer zoals het hoort plakken in een e-mail bericht. Wanneer wil het dan niet?

  Bedenk wel dat alle info van het clipboard verloren gaat als je de PC uitschakelt. En verder is niet alles wat je ziet als tekst ook werkelijk tekst. Klinkt een beetje criptisch, maar ik bedoel dat je soms ook te maken kan hebben met grafische afbeeldingen.
  Ook uit PDF-files kun je doorgaans geen tekst selecteren copiëren en plakken.

  Jan de Boer
 • Ik kan normaliter uit de meeste programma's en dat hoort ook zo naar het clipboard kopiëren. Maar deze opslag in het clipboard (vanuit een ander programma dus dan Word) is in Outlook E niet op te halen om te plakken.
 • aha, het gaat dus om iets speciaals. dat geeft te denken, maar zonder hints komen we niet verder. dus: meer info nodig!
 • [quote:305ddf7514="Rob Zaaijer"]Ik kan normaliter uit de meeste programma's en dat hoort ook zo naar het clipboard kopiëren. Maar deze opslag in het clipboard (vanuit een ander programma dus dan Word) is in Outlook E niet op te halen om te plakken.[/quote:305ddf7514]Merkwaardig, zelf heb ik die ervaring nog nooit gehad. Maar waar het ook aan ligt, even plakken in een kladblok en vandaaruit opnieuw selecteren en kopiëren helpt vast wel.

  Jan de Boer
 • Ja, dat zei ik dus al, maar ik vraag nu juist naar een oplossing om deze omslachtige methode te voorkomen. Overigens naar kladblok werkt dan meestal ook niet. Ik moet dan naar Word.
 • Vanuit welk programma kopieer je dan ?
  Bij mij kan het met alles wat normale text is, en ook tex met opmaak trouwens. (opmaak blijft, dus rode text blijft rode text en zwarte text blijft zwarte text)
 • b.v. Uit SnagIt 7.
 • [quote:5aac6da4cd="Rob Zaaijer"]b.v. Uit SnagIt 7.[/quote:5aac6da4cd]Nooit van gehoord. Een spel? En weet je zeker dat dit echt tekst is, en geen grafische afbeelding?
  Een grafische afbeelding kun je nl. altijd plakken in Word.

  Jan de Boer

  PS: Is het je zelf nooit opgevallen dat in je onderschrift een foutje zit (lettertje vergeten), of heb je dat met opzet gedaan om commentaar uit te lokken?
 • Nee, nooit opgevallen en zeker niet gedaan om commentaar uit te lokken.
  Dus bedankt.
  In Word plakken is niet het probleem, maar juist vanuit andere programma's.
  snagIt is een prachtig programma, om allerlei vensters. delen van je scherm etc naar clipboard. file, printer etc te sturen.

  Ga maar eens kijken:

  http://www.techsmith.com/products/snagit/default.asp
 • snag it is een screencapture programma. het vervaardigt plaatjes in jpg of bmp. je kan ze wel invoegen in oe maar dan moet je ze via invoegen - afbeelding vanaf de hd selecteren
 • En dat versterkt mijn eerste induk dat het om grafische afbeeldingen van tekst gaat. Een screendump is dat overigens sowieso. Dat je dit niet in een kladblok of e-mail kan plakken is dan volkomen normaal.

  Jan de Boer
 • En dat versterkt mijn eerste induk dat het om grafische afbeeldingen van tekst gaat. Jan de Boer

  niet versterken: het is gewoon zo!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.