Vraag & Antwoord

OS Windows

[News] Microsoft-servers zeggen Linux vaarwel

Anoniem
Johnny321
1 antwoord
  • [quote:36d944f119]Microsoft laat sinds kort zijn belangrijkste webservers weer op Microsoft-software draaien. Na enkele grote DoS-aanvallen en diverse problemen stapte het softwarebedrijf over op Linux voor zijn Microsoft.com-webservers. Sinds 26 november draait, naar nu bekend is geworden, de website weer volledig op Windows 2003 Server en IIS 6.0.

    De overstap naar de eigen software komt niet onverwacht. Tegenover klanten moet Microsoft natuurlijk laten zien dat zijn eigen webserver-software goed genoeg is om zelfs een druk bezochte site als Microsoft.com aan te kunnen.

    Enkele maanden geleden moest Microsoft met het schaamrood op de kaken bekennen dat het inderdaad zijn websites had laten verplaatsen naar Linux-servers van Akamai. Een groot aantal DoS-aanvallen en wormen die Microsoft.com en Windowsupdate.microsoft.com aanvielen bleken voor Windows Server en IIS teveel van het goede.

    Op welke software een server draait is redelijk eenvoudig te achterhalen via [b:36d944f119]Netcraft[/b:36d944f119], een dienst de allerlei informatie over websites en daaronder draaiende servers.[/quote:36d944f119]Nu is het wachten op de tweede grote golf aan aanvallen op deze servers nu ze weer onder Windows OS draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.