Vraag & Antwoord

OS Windows

dhcp windows 2003 sbserver

Anoniem
thephantom
7 antwoorden
 • hoi,

  sinds deze week heb ik hier een windows 2003 small business server draaien. op zig werkt alles perfect als ik op elke pc de ip adressen vast instel.

  voor de laptop is dit echter heel lastig omdat deze ook vaak draadloos een verbinding maakt met verschillende netwerken met verschillende ip adressen.

  als ik nu het ip adres instel op "automatisch ip adres verkrijgen " dan krijgt deze echter geen ip adres van de 2003 sbs. als ik op herstellen druk (bij ip adres configuratie) krijg ik na een paar minuten de melding

  "de volgende stappen van de raparatie zijn mislukt:
  het ip adres wordt vernieuwd
  bezig met het verwijderen van de cashe van de dns resolver

  neem contact op met de netwerkbeheerder of isp"

  hoe kan ik zorgen dat de server wel de juiste ip adressen uitdeeld?????

  alvast bedankt voor de hulp
 • Deelt de server aan elke PC of alleen de laptop geen IP-adres uit?
 • Bij de DHCP-settings kan je ook aangeven op welke (netwerk-)kaart hij IP-addresses moet uitgeven. Staat die op de juiste kaart?
 • Draait de DHCP-service wel op de WSBS-machine?

  Bij mij ging wireless software installeren ook niet, wel opde bedrade machines. Misschien is WSBS niet zo pro-wireless, al werkt DHCP bij mij op de wireless prima.

  groetjes Edmond
 • [quote:c8c625c634="sjouken"]Bij de DHCP-settings kan je ook aangeven op welke (netwerk-)kaart hij IP-addresses moet uitgeven. Staat die op de juiste kaart?[/quote:c8c625c634]

  daar was ik zelf nog niet opgekomen :( hij werkt nu dus weer helemaal 8) (properties - advanced - bindings en daar de lan kaart aanvinken) THNX allot!!!!!!!!!!!

  is er ook een manier dat ik kan voorkomen dat de dns gegevens worden gecashed op de server?
 • Wat bedoel je met cashen? Je kunt de TimeToLive instellen. Ook zijn er volgens mij opties om een client zijn IP te laten vrijgeven op de server maar dat werkt dan niet op de server maar op de client, daar moet je het binnen Active Directory onderdeel maken van een policy. Dat gebruik je dan bijvoorbeeld bij notebookgebruikers waarvan je wilt dat de ip-adressen beschikbaar komen zodra ze het netwerk verlaten.

  groetjes edmond
 • [quote:67c4892ca6="thephantom"]
  is er ook een manier dat ik kan voorkomen dat de dns gegevens worden gecashed op de server?[/quote:67c4892ca6]
  Lekker laten cashen, want hierbij worden jouw internet-pagina's sneller gevonden. Scheelt niet veeel, maar alle beetjes helpen nu eenmaal.
  En verder kan je inderdaad de TTL korter zetten, zodat ze sneller (en dus vaker) opgehaald worden op het Internet
  [edit]
  Of bedoel je soms het cashen van je webpagina's? dit kan je instellen in je ISA-server stuk. Die kan je inderdaad uitzetten. Heb ik hier ook
  [/edit]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.