Vraag & Antwoord

OS Windows

[NT] wachtwoord verwijderen

Anoniem
bosjvd
9 antwoorden
 • Ik heb 2 pc'tjes gekregen die ik als servers wil gebruiken. Alleen staat Windows NT er nog op, en de computers zijn beveiligd met een wachtwoord. Mijn vraag is nu of dat wachtwoord te verwijderen is zonder dat het besturingssysteem zelf verwijderd wordt (zodat de drivers van de videokaart e.d. bewaard blijven). Ik heb op internet maar 1 programma gevonden dat niet werkte.
  Mocht het niet mogelijk zijn om alleen het wachtwoord te verwijderen, kan iemand me dan vertellen hoe de HD helemaal te formatteren?
  Ik heb al via een bootdisk geprobeerd de HD te formatteren (via DOS), en ik heb de HD geprobeerd als slave aan mijn eigen pc te hangen, maar beide boden geen uitkomst.

  Vriendelijke groet, Kasper
 • als je er nu gewoon een install diskje van bijvoorbeeld Windows 2000 of hoger ingooit, die hebben een eigen format en partitioneer programma ingebouwd in het setup programma.

  daarmee kan je vast wel de bestaande partities verwijderen en de disk formatteren…
 • dat zal niet gaan denk ik. Er zit namelijk geen cdrom-drive ingebouwd, enkel een floppy drive.
  Ik heb het geprobeerd met opstartdiskettes van DOS, win 95, 98, NT en 2000, maar die werken niet (I/O error meestal).
  Het zal waarschijnlijk ook niet lukken met cd-rom drive inbouwen, want die drivers zullen eerst geinstalleerd moeten worden?
  Misschien moet ik hem dan toch maar op de een of andere manier proberen op mijn eigen pc aan te sluiten en vanaf daar formatteren denk ik.
 • [quote:33857fde9e="psychonetics"]dat zal niet gaan denk ik. Er zit namelijk geen cdrom-drive ingebouwd, enkel een floppy drive.
  Ik heb het geprobeerd met opstartdiskettes van DOS, win 95, 98, NT en 2000, maar die werken niet (I/O error meestal).
  Het zal waarschijnlijk ook niet lukken met cd-rom drive inbouwen, want die drivers zullen eerst geinstalleerd moeten worden?
  Misschien moet ik hem dan toch maar op de een of andere manier proberen op mijn eigen pc aan te sluiten en vanaf daar formatteren denk ik.[/quote:33857fde9e]

  inbouwen van een CDrom kun je gewoon doen zonder installatie van enige drivers hoor.. daar is niet iets speciaals voor nodig.

  inbouwen van de HD in je eigen PC, dan windows installen, en dan terug zetten zal wel niet werken.

  ik heb ook wel vaker een bestaande HD op een ander moederbord gedaan, maar 9 van de 10 keer moest ik opnieuw windows installeren..
 • thnx, dan ga ik gewoon nog wat cdrom-laatjes kopen en die erin monteren. Dan moet het lukken :)
 • Hiermee kun je NT password veranderen.
  http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/
 • ja, dat is dat programma wat ik gevonden had. Het werkte alleen niet helemaal, komt denk ik doordat het uitpakken van het bin-bestand niet helemaal werkte met rawwrite. Heb het geprobeerd met ISObuster maar die deed het ook niet goed. Als ik de diskette vervolgens in die pc stop, geeft hij alleen maar een I/O error of een non system disk failure (o.i.d.).
 • Wat bedoel je met uitpakken ??
  Je moet het bestand met rawwrite op een floppy wegschrijven. Niet de bestanden uit die file op een floppy copieren. Het is namelijk een uitgeklede linux kernel die er opgezet wordt. En daarvoor moet er ook een bootloader op de floppy komen.
 • Sorry dat ik nu pas reageer…had een weekje geen toegang tot internet :)

  Ik had geprobeerd met rawwrite op een floppy te zetten, maar dat werkte niet helemaal. Wat ik toen met ISObuster heb gedaan is die bestanden RAW geextraheerd op floppy (en dat is denk ik niet gewoon gecopieerd). Maar inmiddels weet ik het wachtwoord al, en ik kan me dus niet aanmelden omdat het een netwerkpc was.
  Dus als iemand toch goeie tips heeft over formatteren zonder dat je in kan loggen…die tips zijn welkom :)

  Vriendelijke groet, Kasper

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.