Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WIN XP PRO: OUTLOOK.EXE + EXPLORER.EXE 100% CPU GEBRUIK???

Anoniem
Barry G
4 antwoorden
 • Recent (op werk) nieuwe laptop aangeschaft: IBM Thinkpad R40e, Celeron 1700, 256 MB DDR, Win XP Pro (pre-installed).
  Hierop o.a. MS Office 2000 Pro geïnstalleerd.
  Nu blijkt deze laptop in het dagelijks gebruik aanzienlijk slomer dan mijn (inmiddels gesneuvelde) vorige, 3 jaar oude Compaq, met Celeron 600 en 128 MB SDRAM, Windows-2000 en eveneens MS Office 2000… :evil:

  Na checken met Windows Manager (Ctrl-Alt-Del) blijkt dat de CPU 100% belast wordt, met name door MS Outlook 2000 en door Explorer.exe. De ventilator staat dan ook stevig te draaien en de laptop reageert zo traag als dikke str…. Het treedt meestal op ongeveer 20 seconden na in gebruik name van MS Outlook, of na inschakelen van de windows verkenner.

  "Killen" van deze programma's geeft direct weer de 'normale' CPU belasting van 3-4%, en de ventilator schakelt ook uit. Helaas is dan ook de desktop kaal en moet via de manager explorer.exe handmatig worden gestart.
  Updaten van MS Office 2000 naar SP3 heeft niets geholpen. Ook alle andere Windows updates brengen geen verbetering.
  Op de Windows support sites heb ik verder niets over dit probleem kunnen vinden (gezocht op 100% CPU usage).

  Het is al met al dermate irritant, dat ik overweeg om de HD maar te formateren en Windows-2000 te installeren. :x

  Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?
 • Nou het ligt niet basic aan de software, dus terug naar 2000 zou ik niet doen.

  Heb je de servicepacks voor XP en Office geinstalleerd, allemaal? Er zat bij de XP updates bijvoorbeeld een update die XP op sommige hardware zo traag maakte als dikke str… (zoals je zegt ;)

  Heb je mogelijk de Journaling-functie in MSOutlook aanstaan?

  mvrgroet Edmond
 • [quote:2f56a44fad="Edmond Varwijk"]Nou het ligt niet basic aan de software, dus terug naar 2000 zou ik niet doen.[/quote:2f56a44fad]
  Waarom gebeurt het dan ook als ik alleen maar Windows Verkenner open? Lijkt mij toch een XP probleem… Het blijft merkwaardig dat ik op mijn vorige laptop onder Windows-2000 vrijwel nooit problemen had.

  [quote:2f56a44fad="Edmond Varwijk"]
  Heb je de servicepacks voor XP en Office geinstalleerd, allemaal? Er zat bij de XP updates bijvoorbeeld een update die XP op sommige hardware zo traag maakte als dikke str… (zoals je zegt ;) [/quote:2f56a44fad]
  XP-Pro was preïnstalled met SP1 door IBM. Die zet er overigens standaard (ongevraagd) ook een zooi andere software op.
  Ik heb de gebruikelijk 'Windows security updates' er steeds opgezet. Andere updates niet, voor zover ik me herinner… Hoewel ja, de hardware drivers voor de ingebouwde ATI videokaart en die van het software modem. Niet dat ik problemen had, maar ja, een 'aanbevolen update' wordt niet voor niets aanbevolen, toch? :(

  [quote:2f56a44fad="Edmond Varwijk"]
  Heb je mogelijk de Journaling-functie in MSOutlook aanstaan?[/quote:2f56a44fad]
  Ik heb deze zeker niet zelf ingeschakeld. Staat die standaard aan dan? :roll:
 • Scan eens op spyware met AdAware en Spybot Search & Destroy. Na installatie beiden produkten wel even updaten.
  Probeer ook eens een online-virusscan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.