Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma's verplaatsen

10 antwoorden
  • Ik werk onder Windows XP Pro. Mijn harde schijf is in [color=red:874a9a3f93]4 partities [/color:874a9a3f93]verdeeld en ik wil het e.e.a. reorganiseren in die zin dat ik programma's wil verplaatsen van de ene partitie naar een andere. Is dat mogelijk zonder het programma te deïnstalleren en dus opnieuw te installeren. Is daar een programma voor? :roll: [b:874a9a3f93][/b:874a9a3f93]
  • Ik weet dat het met sommige programma´s mogelijk is om ze te verplaatsen zonder dat je iets hoeft te doen, maar dingen zoals office en vele andere programma´s kan je niet zo maar verplaatsen. sommige programma´s zetten geen dll bestanden in de windows folder, daardoor maakt hun locatie niet uit. of de andere programma´s ook te verplaatsen zijn weet ik niet.
  • met verplaatsen kloppen je registerinstellingen, snelkoppelingen e.d. niet meer! tenzij je ervoor zorgt dat de driveletter van de nieuwe partitie gelijk wordt aan de driveletter van de oude partitie (... en dan heeft zo´n omzetting natuurlijk geen enkel nut). ik heb nog geen prog gezien wat zoiets voor jou betrouwbaar regelt. wil je het echt goed doen dan moet je dus deïnstalleren (incl zekerstellen dat alle uninstalls het register juist bijwerken...) en installeren op de nieuwe plek.
  • Helaas was ik daar al bang voor, maar nu toch zeker dat dat niet eenvoudig kan. Met dank.
  • Ik heb Partition Magic 5 en daarbij dit een progje Magic Mover. Ik weet niet of in de actuele versies van PM dit ook nog zit. Succes ermee. Westi
  • Dat ga ik eens gauw bekijken. :-?
  • Boot met bootdisk ene partitie kopieren naar de andere dan PM opstarten mbv de diskettes. schijfletter veranderen. programma's werken altijd met schijfletters. OS'en met partielevels (hd 0 partitie 0, etc)
  • Helaas in PM v8 zit geen "move" functie. Het kopiëren van partitie naar partitie lijkt me een te riskante operatie. Het herinstalleren is me dan toch wat veiliger.
  • Het verplaatsen van programma's is wel mogelijk met Norton Uninstall Deluxe. Die kreeg ik bij een Packard Hell die ik eerst had... Ik weet niet of ie nu nog verkrijgbaar is, maar dit is volgens mij precies wat je zoekt. Als je een programma verplaatst met dat programma, zoekt ie ook naar verwijzingen in het register, in ini-bestanden en hij zoekt ook naar DLL's in bv de windows map (voor als je het naar een andere pc wilt kopieren volgens mij).
  • Ook dat gaan we uitzoeken. Ik zal de uitslag hier melden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.