Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

.CAB files (Windows Me)

None
3 antwoorden
 • Toen ik met JdiskReport een overzicht van mijn harde schijf maakte, bleek dat er 2 GB in beslag werd genomen door .CAB files, geplaatst in een Archive map. De files zijn niet alleen overgebleven na het installeren van Windows Me, want er zijn er een aantal bij van recente datum.

  - Kan het zijn dat dergelijke files ontstaan als je Me 'verkeerd' afsluit ? (lees: de powerknop omzet nadat Me vastgelopen is)
  - Kunnen deze files verwijderd worden? (nadat ze op een CDtje zijn gezet)
 • [quote:2671d647ba="gpluimer"]Toen ik met JdiskReport een overzicht van mijn harde schijf maakte, bleek dat er 2 GB in beslag werd genomen door .CAB files, geplaatst in een Archive map. De files zijn niet alleen overgebleven na het installeren van Windows Me, want er zijn er een aantal bij van recente datum.

  [b:2671d647ba]- Kan het zijn dat dergelijke files ontstaan als je Me 'verkeerd' afsluit ? (lees: de powerknop omzet nadat Me vastgelopen is)
  - Kunnen deze files verwijderd worden? (nadat ze op een CDtje zijn gezet)[/b:2671d647ba][/quote:2671d647ba]
  CAB bestanden zijn ingepakte bestanden. Net zoiets als ZIP, RAR, ARJ, etc. Dezen komen van de setup. Als je Windows goed hetb geïnstalleerd, kun je ze verwijderen. Dat er ook recente data bijstaan, das een beetje vaag. Zet ze op een cd'tje, en verwijder het zooitje.
  Deze bstanden worden niet gemaakt als je ME verkeerd afsluit.
 • Deze bestanden zijn er legio te vinden op 't (ME) systeem:
  Normaal gesproken plaatst ME cd installatie .cab files inde map C:\Windows\Options\Install
  Verder vindt je .cab files in de map C:\Windows\Sysbackup, deze worden inderdaad "bijgewerkt".
  Verwar deze 2 niet! De 1e zijn "rustig" te verwijderen, de 2e niet!
  Ook WindowsUpdate maakt gebruik van .cab files.
  Overigens worden .cab files ook door andere applicaties dan Windows zijn toegevoegd….

  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.