Vraag & Antwoord

OS Windows

.CAB files (Windows Me)

3 antwoorden
  • Toen ik met JdiskReport een overzicht van mijn harde schijf maakte, bleek dat er 2 GB in beslag werd genomen door .CAB files, geplaatst in een Archive map. De files zijn niet alleen overgebleven na het installeren van Windows Me, want er zijn er een aantal bij van recente datum. - Kan het zijn dat dergelijke files ontstaan als je Me 'verkeerd' afsluit ? (lees: de powerknop omzet nadat Me vastgelopen is) - Kunnen deze files verwijderd worden? (nadat ze op een CDtje zijn gezet)
  • [quote:2671d647ba="gpluimer"]Toen ik met JdiskReport een overzicht van mijn harde schijf maakte, bleek dat er 2 GB in beslag werd genomen door .CAB files, geplaatst in een Archive map. De files zijn niet alleen overgebleven na het installeren van Windows Me, want er zijn er een aantal bij van recente datum. [b:2671d647ba]- Kan het zijn dat dergelijke files ontstaan als je Me 'verkeerd' afsluit ? (lees: de powerknop omzet nadat Me vastgelopen is) - Kunnen deze files verwijderd worden? (nadat ze op een CDtje zijn gezet)[/b:2671d647ba][/quote:2671d647ba] CAB bestanden zijn ingepakte bestanden. Net zoiets als ZIP, RAR, ARJ, etc. Dezen komen van de setup. Als je Windows goed hetb geïnstalleerd, kun je ze verwijderen. Dat er ook recente data bijstaan, das een beetje vaag. Zet ze op een cd'tje, en verwijder het zooitje. Deze bstanden worden niet gemaakt als je ME verkeerd afsluit.
  • Deze bestanden zijn er legio te vinden op 't (ME) systeem: Normaal gesproken plaatst ME cd installatie .cab files inde map C:\Windows\Options\Install Verder vindt je .cab files in de map C:\Windows\Sysbackup, deze worden inderdaad "bijgewerkt". Verwar deze 2 niet! De 1e zijn "rustig" te verwijderen, de 2e niet! Ook WindowsUpdate maakt gebruik van .cab files. Overigens worden .cab files ook door andere applicaties dan Windows zijn toegevoegd.... Ton

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.