Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe kan ik een uniek factuurnummer maken in excel?

Edmond Varwijk
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben bezig in excel om een factureringsblad in elkaar te zetten voor een kennis van me welke een beginnend eigen bedrijf heeft.

  Nou zou ik graag een factuurnummer willen laten maken welke telkens uniek is wanneer ik een nieuwe factuur maak.

  Ik zit er zelf aan te denken om een getal te laten berekenen welke afhankelijk is van de datum en het tijdsip op dat moment.

  Wie weet hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?

  Met vriendelijke groeten,
  W.Tulp
 • In feite is een datum in Excel al een uniek getal, voer maar eens een datum + tijd in en verander daarna de opmaak naar getal:

  voorbeeld: 22-12-2003 -> 37977 (bij uren komen er decimalen bij)

  Let er wel op dat je in dat geval van een hard ingevoerde datum gebruik maakt, je hebt ook zo'n formule die de datum van vandaag geeft, maar als je dan een week later de factuur nog eens nodig heeft, staat er een andere datum (en dus factuurnr) dan die waarop je de factuur hebt gemaakt.
 • mijn advies is niet doen.
  de belasting dienst accepteert dit niet die wil factuur nummers op volgorde en je hebt een probleem als je op een dag meerdere fakturen maakt.
  je mag dus gewoon met faktuurnummer 1 beginnen en dan met 2 verder gaan.
  Ik heb het dus opgelost door het nummer te beginnen met het jaartal, en daarna nog drie cijfers.
  Het eerste faktuur van dit jaar heet dus, 2003001

  groetjes Peter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.