Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Formatteren van de c-schijf

None
19 antwoorden
 • Ik heb een notebook (zonder flop) draaien met WinXP. Ik wil alles opnieuw indelen en heb geprobeerd de c-schijf te formatteren. Dit lukt niet. Ik heb de x-optie gebruikt maar krijg de foutmelding: kan het station niet vergrendelen. Het volume is nog in gebruik.
  Hoe los ik dit op? :cry:
 • tja, waarschijnlijk probeer je te formatteren terwijl XP actief is (ik gok dat je het vanuit de Verkenner probeert). Windows weigert zichzelf de nek om te draaien, lijkt me ook wel logisch. Je hebt toch wel een bootable cd-rom hoop ik? probeer het daarmee.
 • Txs voor je antwoord, staat nog een comp naast, in netwerk. Daar kan ik een boot cd-rom maken. Weet alleen nog niet hoe dat moet :o
 • Hoe maak ik een bootable cd?
 • als je toch een fris begin wil maken, overweeg dan meerdere partities te gebruiken op je notebook.
  bijvoorbeeld C:\ voor windows, D:\ voor geinstalleerde programma's, E:\ voor data (Mijn Documenten e.a.) en F:\ voor virtueel geheugen, etc.
  Kortom, net zoals bij mij ;-)
 • [quote:46b5de92bb="The Curse"]als je toch een fris begin wil maken, overweeg dan meerdere partities te gebruiken op je notebook.
  bijvoorbeeld C:\ voor windows, D:\ voor geinstalleerde programma's, E:\ voor data (Mijn Documenten e.a.) en F:\ voor virtueel geheugen, etc.
  Kortom, net zoals bij mij ;-)[/quote:46b5de92bb]

  Txs voor de hulp. Ik ga dat vanavond doen (eerst familiebezoek Grrrr :evil: ) Dat partitioneren was ik al van plan, alleen zie ik het nut van E: en F: niet zo.
 • ik kreeg mijn pc in 2 partities maar heb dr na een tijdje toch maar een van gemaakt (veel overzichtelijker) vind ik …. en kun je ook een windows opstartcd maken inplaats van een win opstartdiscette (ik heb hetzelfde probleem heb geen floppiedrive)
 • [quote:74e48c8db2="pascal7"]ik kreeg mijn pc in 2 partities maar heb dr na een tijdje toch maar een van gemaakt (veel overzichtelijker)[/quote:74e48c8db2]na een beetje google-en en lezen hier in het forum, zul je leren dat er tig voordelen van meerdere partities zijn tegenover die ene (subjectieve) van jouw: "overzichtelijker". Ik noem alleen al de performance (harde schijf blijft beter georganiseerd en blijft daarmee sneller), formatteren van c: (hoef je niet steeds al je data veilig te stellen, die staan lekker op d: of e: of weetikwaar).
  [quote:74e48c8db2="pascal7"]…. en kun je ook een windows opstartcd maken inplaats van een win opstartdiscette [/quote:74e48c8db2]lees ff hierboven! je kunt er nota bene nog op klikken ook.
 • lukte wel om te maken, was even een puzzel maar oke. Maar het wordt me niet duidelijk wat ik er mee kan. Hij geeft de mogelijkheid om win xp te installeren of win xp te repareren. Dus ik snap niet hoe ik dan wel een format kan uitvoeren. :evil: Iemand een ander idee?
 • [quote:261412ed3a="generaal"]Hij geeft de mogelijkheid om win xp te installeren of win xp te repareren. [/quote:261412ed3a]als je de wizard vd installatie doorloopt, kom je vanzelf de vragen over partitioneren en formatteren tegen. Dat doet XP dan voor je. Dus: gewoon de hele installatieprocedure doorlopen.
 • [quote:7cdd3ef818="The Curse"][quote:7cdd3ef818="generaal"]Hij geeft de mogelijkheid om win xp te installeren of win xp te repareren. [/quote:7cdd3ef818]als je de wizard vd installatie doorloopt, kom je vanzelf de vragen over partitioneren en formatteren tegen. Dat doet XP dan voor je. Dus: gewoon de hele installatieprocedure doorlopen.[/quote:7cdd3ef818]

  Dat is allemaal goed gelukt. XP draait weer en Partionmagic is een goede hulp.
  Nu nog 2 andere problemen:
  * Ik heb op deze notebook een andere toetsenbordinstelling, maar Windows heeft de algemene qwerty/indeling ingesteld, zodat vooral leestekens verkeerd worden weergegeven. Hoe kan ik dat veranderen?
  * Voor de opschoning sloeg mijn cursor steeds op hol als ik opstartte en mijn muis gebruikte. Dit was dan bij herstart over. (logitech optische muis). Ik had gehoopt dat dat over was maar helaas… Weet iemand hiervoor een oplossing?
 • 1: "start > settings > control panel > regional settings" Daar kan je je toetsenbord op "NL" zetten. (heb zo snel ff niet een xp bak voor me dus kan het niet meteen helemaal voor zeggen.)
  2: de nieuwste mouseware downloaden van http://www.logitech.com
 • [quote:e7c662a624="MyroX"]1: "start > settings > control panel > regional settings" Daar kan je je toetsenbord op "NL" zetten. (heb zo snel ff niet een xp bak voor me dus kan het niet meteen helemaal voor zeggen.)
  2: de nieuwste mouseware downloaden van http://www.logitech.com[/quote:e7c662a624]

  1. Ik snap niet wat je bedoelt
  2. Geprobeerd. Geen enkele verandering.
  Iemand andere ideeen? Ik hoop het
 • Niemand een idee?
 • Het is al even geleden. Het probleem met de muis is opgelost. [b:f1b6096e58]Toetsenbordindeling[/b:f1b6096e58] niet. Via Configuratiescherm lukt dat niet. Probleem is: Heb een Notebook. Alles geformateerd en Win XP pro opnieuw geinstalleerd. Echter de toetsenbordindeling wijkt af van de normale standaardtoetsenbord (vooral tekens als ? /}_ etc) Ik wil graag weten hoe ik dat kloppend kan aanpassen. Iemand enig idee? Het is echt vervelend als je een vraagteken intikt en er verschijnt een _
 • Dan moet je de toetsenbordindeling veranderen.
 • en is het mogelijk dat je ook vertelt hoe? Via Configuratiescherm lukt het niet :cry:
 • Start>>configuratiescherm>>landinstellingen>>talen>>details>>toevoegen.
  Bij iedere taal hoort een andere toetsenbordindeling.
  Meestal is dat in Nederland: VS-internationaal, probeer maar wat.
  Je kan het controleren met het schermtoetsenbord: Start>>uitvoeren>>osk
 • Het is gelukt. Moest van VS naar Nederlands. Bedankt Belg!! Super :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.