Vraag & Antwoord

OS Windows

Format C (uitleg gevraagd van a tot z)

Anoniem
teacher
7 antwoorden
 • Ik wil een format C doen, heb al heel wat artikels gelezen van hoe het moet maar ben nog niet tevreden. Wie o wie kan mij van naaldje tot draadje van a tot z uitleggen hoe ik een format c doe, want ik zit met twijfels, en vroeger is het twee keer misgelopen een format c omdat ik vastliep niet wetende wat te doen en dan de pc naar de winkel waar ik eigenlijk geen geld voor heb, vandaar mijn vraagje dus.

  Ik weet bv nu dat je als de pc afstaat je win89 opstart diskette er moet in doen en dan opstarten en dan in dos format c typen maar dan las ik iets van de pc opnieuw opstarten en win98 cdrom nemen maar dan vraag ik mij af hoe doe je dat opnieuw opstarten zonder start button en zittende in dos en vraagt of doet mijn pc dat normaal niet zelf terug opstarten tijdens of na format c zo je ziet ik heb heel wat vragen en daarom mijn vraag wie kan me van naaldje tot draadje uitleggen hoe een format c doen maar vooral hoe terug alles in orde krijgen wat eerst installeren wat tweede enz enz tot op het einde PS uitleg van backups mag je weglaten omdat ik dat wel ken en bovendien alle instal materiaal zelf heb op disket of cdrom dus dat is geen probleem maar wel format c en vooral hoe dan verder.

  ALVAST BEDANKT VOOR EEN ANTWOORDJE.
 • Als win98 nog op je harddisk staat:

  rebooten naar msdos

  intikken:
  c:
  cd \windows\command
  format c: /s

  en nu maar wachten
 • Lees ook even de Windows-faq
 • Gebruik leestekens.

  Welke OS wil je gaan installeren? Win98?

  Opstarten met bootflop (liefst win98SE oem flop van bootdisk.com) > format c: > laten draaien. Klaar? > CD van win 98 erin > e:\setup.exe (cd is 1 letter opgeschoven ivm ramdisk). De win98 setup start, die loop je door en klaar ben je ;).

  Jochem
 • http://www.home.zonnet.nl/madjarevic/page9.html
 • Bedankt allemaal ik ga het in het nieuwe jaar eens proberen.

  Ps aan Crazy jouw tekst is mij te moeilijk hoor.
 • Een hele simpele site die over het algemeen perfect werkt: www.schoonepc.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.