Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start niet meer -> STOP: c00000218 foutmelding

Eddy X
14 antwoorden
 • Ik heb even Lock On: Modern Air Combat gespeeld met mijn overklockte videokaart (350/612), overklocken gedaan met behulp van Powerstrip. Tijdens het spelen viel de harde schijf uit met een error, ik kon niet zien welke, want de pc startte meteen weer overnieuw op.
  Onlangs heb ik mijn geheugen geupgraded naag 1024mb, daarvoor had ik 2x 256md PC2100 DDR SDRAM, ik heb er nu een van 512mb DDR PC3200 bijgeprikt. (laten we hopen dat dit niet de oorzaak van het porbleem is, want de systeem heeft 2 dagen goed gewerkt, ook Lock On, met powerstrip)

  Het probleem:

  Elke keer als XP Pro op probeert te starten (XP logo, balkje dat op en neer gaat) gaat het goed, tot op het moment dat het zwarte opstartscherm zou moeten verdwijnen (en mijn desktop zou moeten verschijnen [i:e0752985f9]he, dat rijmt[/i:e0752985f9])
  Dan krijg ik een blauw scherm te zien met in het begin: "STOP: c00000218"

  Verder kon ik niet meer info eruithalen, want na 1 seconde valt de hd uit, en start de pc opnieuw op.
  Wel kon ik bemerken dat er iets van: "Memory dump" stond in die foutmelding.
  Ik heb alles al geprobeerd, al die standaard opstartmodi (normaal, last known configuration, safe mode) en ook checkdisk.
  Ik weet niet wat ik moet doen, op 't internet kon ik maar 1 artikeltje viden, verder niks.

  Mijn specs:

  MOBO: ASUS A7V266-E (VIA KT266-a chipset)
  AMD 1600 XP (@1.4ghz, niet overclocked)
  geheugen: 2x256mb DDR PC2100+ 1x 512DDR PC3200
  Videokaart: MSI GF FX5600 VTDR 128mb
  Staartloze muis :P
 • 1 hitje bij onze vriend google;

  http://forums.madboot.com/index.php?showtopic=213

  lijkt me dus een registry fout.

  wat je kan doen, is windows dus opstarten, dan F6 indrukken, en als het goed is heeft ook WinXP er een optie staan; vorige instellingen herstellen.

  probeer dat eens, heeft bij mij ook al vaker geholpen, echter heb ik win 2000, en ik heb zo geen idee of windows XP deze optie nog heeft..

  anders evt nog proberen zoals ook in die link aangegeven, proberen windows te repareren…
 • Dat was nou juist 't enige wat ik kon vinden, ben mu met chkdsk bezig, hopen dat het zal werken, zo niet, dat hoor je nog wel van mij
 • Test voor de zekerheid je geheugen even met memtest86. Zou bij mij wel de belangrijkste verdachte zijn.
 • Het klinkt alsof het gaat om een thuis pc… Je kan uren/dagen zoeken naar de oorzaak, maar je hele pc opnieuw inrichten is veel sneller…
 • Ok, ik het het systeem door chkdsk laten "herstellen" en nu krijg ik precied dezelfde error, met of zonder de nieuwe geheugenmodule. Dus het zal niet aan 't geheugen liggen.
  Kan het zijn dat Powerstrip iets verne*kt heeft?
 • [quote:544dbbba18="Force_Feedback"]Kan het zijn dat Powerstrip iets verne*kt heeft?[/quote:544dbbba18] Ja, dat kan wel degelijk , dat zijn de risico's van overklokken hé
 • [quote:58bc5f5e2c="Computerfreakje"][quote:58bc5f5e2c="Force_Feedback"]Kan het zijn dat Powerstrip iets verne*kt heeft?[/quote:58bc5f5e2c] Ja, dat kan wel degelijk , dat zijn de risico's van overklokken hé[/quote:58bc5f5e2c]Dat waag ik te betwijfelen, hoor. Powerstrip overclocked het geheugen op en de kloksnelheid van de videokaart. Niets meer.
 • [quote:f4992d9fad="The Curse"]Dat waag ik te betwijfelen, hoor. Powerstrip overclocked het geheugen op en de kloksnelheid van de videokaart. Niets meer.[/quote:f4992d9fad]

  ik heb genoeg gevallen gezien van te hoog overgeclockte videokaarten die daardoor brak geworden zijn, dus zonder gevaar is het 100% zeker niet..

  er is nu nog 1 resterende optie, en dat is windows opnieuw installeren, mocht het probleem dan nog blijven, dan moet je inderdaad toch gaan denken aan een hardwarematig probleem…
 • Ok, het is opgelost, gewoon XP opnieuw erop etc. (standaard oplossing met Windows)

  Het had niks met overklocken te maken, video kaart en geheugen doen 't gewoon weer. Zal wel komen omdat er na een tijdje al die rotregestry keys ophopen in de regestry, en dat het dan voor hangers zorgt.

  In ieder geval is 1 ding duidelijk, met zo'n probleem kun je alleen maar tot jezelf wended, en niet allerlei onnodige berichten op forums plaatsen die niet al te professioneel zijn.

  Zet hier maar een slotje op, mods.
 • [quote:438d3198ed="The Curse"][quote:438d3198ed="Computerfreakje"][quote:438d3198ed="Force_Feedback"]Kan het zijn dat Powerstrip iets verne*kt heeft?[/quote:438d3198ed] Ja, dat kan wel degelijk , dat zijn de risico's van overklokken hé[/quote:438d3198ed]Dat waag ik te betwijfelen, hoor. Powerstrip overclocked het geheugen op en de kloksnelheid van de videokaart. Niets meer.[/quote:438d3198ed] Dat zie je verkeerd , want aan overklokken zit ALTIJD een Risico!@ Zo is mijn kaart ook de ondergang in gegaan ik had overigens een GF2 MX 400.
 • [quote:9f13de67bd="turbulence"][quote:9f13de67bd="The Curse"]Dat waag ik te betwijfelen, hoor. Powerstrip overclocked het geheugen op en de kloksnelheid van de videokaart. Niets meer.[/quote:9f13de67bd]
  ik heb genoeg gevallen gezien van te hoog overgeclockte videokaarten die daardoor brak geworden zijn, [/quote:9f13de67bd]ja hallo, ik ben geen n00bie. dat weet ik ook wel. Gesuggereerd wordt hierboven dat het ook andere dingen doet, zoals het gewone geheugen naar de knoppen helpen (tenminste, zo lees ik het). Verder is jouw oplossing ook de mijne: opnieuw installen die hap, liefst met formatje c:\, allernieuwste drivers van al je hardware-onderdelen en XP-updates binnenhalen. Virtueel geheugen goed instellen. En als alles goed loopt meteen een image maken. Suc6 :) :D :)
 • whoops
 • wat moet je ingodsnaam met pc3200 geheugen?????????????????.
  The A7V266-E supports up to 3GB of high-speed PC2100/PC1600 DDR SDRAM (Double Data Rate) for a peak bandwidth of 2.1 GB/s. The ultra-fast 266 MHz memory bus provides enhanced system performance for intense gaming and multimedia applications.
  dat is echt geld weg smijten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.