Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windowsxp(Prof) versus Windows2000

Ronald_R
10 antwoorden
 • Na weer een paar dagen gerotzooid te hebben vraag ik mij af…. kan ik voor schoolgebruik (educatieve software zoals pluspunt/ambrasoft e.d.) niet gewoon beter Windows XP (pof) gebruiken dan Windows 2000 ????
  Wie wil me helpen de voor en tegens tegen elkaar te zetten….. ik word gek en m'n gezin ook…..

  RR
 • Beide zijn toch te gebruiken dacht ik voor jou doel
 • Zowel XP als 2000 zijn geschikt, XP is sneller en moderner. Windows 2000 daarintegen stabieler.
 • Hangt ook van de software af… Als die edukatieve software graag direkt, en niet via Windows, je randapparatuur aanspreekt dan zal Windows 2000 wat makkelijker in het gebruik zijn.
 • [quote:aa93ceafbe="Fellini"]Zowel XP als 2000 zijn geschikt, XP is sneller en moderner. Windows 2000 daarintegen stabieler.[/quote:aa93ceafbe]
  ??? XP is gebouwd op windows 2000 en is zeker stabiel, wel uitgebreider kwa multimedia en voorzieningen.
 • Ik zeg niet dat XP NIET stabiel is maar dat 2000 stabieler is. Je hebt werkpaarden en sierpaarden, zijn alletwee gezonde beesten maar als het op werken aankomt……kies ik voor 2000
 • Hoi,

  Voor zover ik heb kunnen nagaan kan Ambrasoft en Pluspunt gewoon onder Windows 2000 en XP draaien. Voor Pluspunt moet je wel even de versie controleren. Je moet tenminste versie 1.2 hebben.

  Indien de computer aan de systeemeisen voldoet zou ik zonder meer voor XP kiezen. Onder XP kun je een zgn. systeem herstelpunt maken. Mocht er na wat "gerommel" door de kinderen (of door een volwassene :wink: ) het systeem niet meer goed functioneren, dan kun je door zo'n herstelpunt terug te zetten je systeem weer snel herstellen.

  Verder is al genoemd de verbeterde multimedia mogelijkheden. Dat Windows 2000 stabieler zou zijn is volgens mij nergens op gebaseerd.

  Succes.


  Ruud
 • waanzinnig deze reacties zo te lezen. Inmiddels heb ik dus drie vakantie dagen opgeofferd om het netwerk weer op te zetten nadat ik W2K opnieuw en schoon heb geinstalleerd.
  Ruud heb jij ervaringen met Ambra soft en pluspunt beiden liepen bij de vroige W2K niet echt goed…… ik hou me voor raad aanbevolen……
  Ambrasoft -> veel problemen met de SQl server
  Pluspunt (laastte nieuwe versies) veel problemen met het daadwerkelijk vinden van leerling gegevens op de server. (dit laatste dan bij verschillende clients…..

  Ronald
 • XP en Xp pro is net zo stabiel als 2000, het is immers op dezelfde kern gebouwd, alleen zijn er meer voorzieningen aanwezig, het is ook makkelijker in gebruik, je kan tevens oudere software in compatibilteits modus laten draaien, dan doet xp zich voor als win98-winme-win2000, hiervoor op het bestand klikken dat het desgewenste programme opstart met de rechter muisknop >compatibileit kiezen en instellen naar keuze.
  Inmiddels heb ik Windows 2003 server getest, deze loopt als een raket, is zeer stabiel te noemen, blijkt de beste windows te zijn tot nu toe.
 • Ronald,

  Heb niet echt veel ervaring met de pakketten zelf. Maar staan er in de application of system eventlog van de server zelf geen fouten met betrekking tot de SQL Engine (MSDE) ?.

  Welk service pack is geinstalleerd voor MSDE ?

  …ik moet het toch even vragen :lol: …..geen slammer virus toevallig ?

  Kunnen ze je bij Ambrasoft of Malmberg niet verder helpen ?


  Ruud

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.