Vraag & Antwoord

OS Windows

[DVD-speler] probleem in XP/98 maar met win98 bootdisk OK

Anoniem
jolo
2 antwoorden
 • Ik heb in een Athlon XP 1700 een probleem met een Pioneer DVD-ROM-106 in WinXP & Win98. WinXP kan de CD's en DVD's in de DVD-speler niet meer goed lezen. De foutmelding in WinXP is bij het dubbel klikken op een data- of software CD
  [code:1:a21f431eba]
  De schijf is niet geformatteerd. Windows kan niet van deze schijf lezen. Deze is mogelijk beschadigd of de schijf is in een indeling die niet compatible is met Windows.
  [/code:1:a21f431eba] of [code:1:a21f431eba] E:\ is niet toegankelijk. Kan de opdracht niet uitvoeren door een fout in een I/O apparaat. [/code:1:a21f431eba] Soms kan WinXP sommige CD's wel lezen, maar niet alle mappen (fout in een I/O apparaat) De Pioneer DVD-ROM-106 wordt wel goed herkent in het Apparaatbeheer. De firmware versie is 1.22 die volgens de website van Pioneer ook de nieuwste is.

  Win98 ziet een data- en software CD/DVD's in die DVD-speler als muziek CD's.

  Maar als ik de pc opstart met een Win98 bootdisk, kunnen de CD/DVD's wel goed worden gelezen. Ook in GNU/Linux kunnen de CD/DVD's goed worden gelezen. De pc kan nog wel met die DVD-speler goed opstarten vanaf CD/DVD.

  De CD's kunnen in WinXP en Win98 nog wel worden gelezen in de CD-ReWriter. Dus wat zou de reden kunnen zijn dat WinXP en Win98 niet meer goed werken met CD/DVD in de Pioneer CD-speler?
 • Je CD\DVD-speler gaar? :o
  http://www.computing.net/windows2000/wwwboard/forum/43244.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.