Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie D: en E: verdwenen ?

The Harminator
10 antwoorden
 • Ik kan mijn D: en E: partitie niet meer lezen. Ook als ik de PC vanuit DOS opstart is alleen nog de C: partitie bereikbaar.
  Ik gebruik Windows ME.
  Weet iemand op welke wijze ik de bestanden op de D: en E: partitie nog kan redden. Ik heb eens iets gelezen over MBR (Master Boot Record) maar daar snap ik niets van.
 • Als je partition Magic 8 hebt, dan kun je met de rechtermuisknop op de partitie likken, en dan op browse. Je kunt dan alle bestanden gaan kopieren naar je gewone schijf.

  Maar dit was gewoon opeens gebeurt?? Ik heb dat namelijk ook eens gehad. Ik had mijn PC opnieuw opgestart, en toen waren er ook 2 partities weg gevallen. Ik heb toen ook alle data gekopieerd naar de C schijf, en ik heb toen de partities verwijderd, en weer opnieuw aangemaakt. Ik had toen weer opnieuw opgestart, maar toen waren er weer partities weg.

  Toen heb ik mijn PC met 2 Antivirussen gescand. Eerst met Norton Antivirus 2004, en toen een online scan van trend Micro. Toen heb ik een partitie verwijderd en opnieuw aangemaakt. En toen!!!!!!!!!! Hij deed het weer :D

  Scan dus eens je PC op virussen.

  Ik heb nu heel mjn verhaal opgeschreven, maar misschien is hetzelfde ook gebeurt bij jou. En als bij jou ongeveer hetzelfde gebeurt is, dan moet het wel hetzelfde probleem zijn
  :wink:
  Suc6 :D
 • Ik heb zon probleem een keer gehad toen ik een partitie in PM8 wou verkleinen mnaar lukte niet, naar hertstart wasie trug. Anders kun je proberen met Easy Recovery.
 • Bedankt voor jullie snelle reacties.

  Het programma Easy Recovery zegt mij niks.
  Kan ik dat ergens downloaden?
 • het is van Ontrack, volgens mij niet gratis
 • [quote:292a08111d="ClosL00"]Ik kan mijn D: en E: partitie niet meer lezen. [/quote:292a08111d]Geeft de indruk dat je de partities D: en E: nog wel in WinMe kunt zien, maar niet lezen. Daarentegen je topic titel [quote:292a08111d="topic titel"]Partitie D: en E: verdwenen ?[/quote:292a08111d] geeft de indruk dat WinMe de partities D: en E: niet meer in de verkenner toont. En dat de pc opgestart met een WinMe bootdisk, [code:1:292a08111d] fdisk /status [/code:1:292a08111d] alleen de letter C: toont. Als de partities D: en E: werkelijk verdwenen zijn, zou je kunnen proberen deze terug te halen met TestDisk. TestDisk en andere nuttige dianostics staan ook de Ultimate Boot CD.
 • Ik denk dat ik hetzelfde probleem heb. Ik heb net een upgrade uitgevoerd van Win2000 naar Xp prof.

  Ik was alleen vergeten om de beveiliging van partitie E af te halen :oops: . En nu is deze dus niet meer te benaderen. Kan ik nu het beste deze partitie converteren naar FAT met Partition MAgic om zo de beveiliging eraf te halen? Of zijn er betere methoden? De data die erop staat mag ik niet kwijtraken.

  En als ik Win 2000 weer opnieuw installeer, zal de partitie dan wel weer benaderbaar zijn als ik een account maak met dezelfde rechten dezelfde inlognaam en hetzelfde wachtwoord als mijn oude account?
 • Zoek eens op "take ownership" op dit forum of Google, daar moet het mee lukken.
 • Kijk eens met FDISK of ze nog wel bestaan die partities. Mogelijk zijn ze HIDDEN ofzo.

  mvrgroet Edmond
 • Laat Norton Systemworks eens werken. Ik heb Norton Diskdoctor eens uitgevoerd bij een soortgelijk probleem. (Zie: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=94354&highlight=)
  Tot mijn stomme verbazing, en geluk, werden de partities weer zichtbaar. Norton had een fout ontdekt en hersteld. Norton heeft me toen echt uit de brand geholpen! Succes! :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.