Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma om processor te underclocken?

Peter Vooges
6 antwoorden
  • Ik heb een laptop gekocht met P4 2.6 GHz processor. Deze presteert prima maar batterij verbruik is navenant hoog. Geeft niet, meestal gebruikt ik toch de adapter. Laatst die vergeten en toen probeerde ik maximale tijd uit de accu te persen. Ik wilde de processor dus omlaag schroeven om warmte productie te verminderen. Helaas is dat via het BIOS niet mogelijk. Ook de systeembus op bijv. 100 Mhz zetten kan niet. Is er een programma (onder windows XP) waarmee ik de processor snelheid/systeembus omlaag kan brengen?
    Acer Aspire LM1603 met W-XP.
  • Ik van zo'n programma nog nooit gehoord.

    Mischien dat je Speedfan of een ander programma voor kunt gebruiken, maar als ik mijn snelheid van de processor omlaag wil schroeven, dan blijft ie meteen hangen :evil: Dus ik weet niet of dat bij jou ook is :wink:
  • Daar heeft Intel voor haar mobiele CPU de [b:57d0a2835c]Speedstep[/b:57d0a2835c] (deze tekst is voor de P3 maar geldt natuurlijk ook voor de P4) technologie uitgevonden, deze regelt de snelheid van de CPU naar gelang de hoeveelheid rekenkracht die er nodig is.
  • Helaas werkt Speedstep alleen met "mobile pentium" versies en daarvoor ingestelde moederborden, en ik heb een gewone desktop versie in m'n laptop zitten.
  • kan je hem niet gewoon in je bios underclocken?
  • Ik heb ook een laptop met een desktop processor op 2,66. Als je de laptop opstart wanneer die niet in het stopcontact zit, gaat de processor maar op een snelheid van 2,13. Dus dat gebeurt automatisch.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.