Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Boot.ini kan niet worden aangepast

None
13 antwoorden
 • Eerst maar even de situatie uitleggen:

  Computer: zie onderschrift

  Os situatie: Multiboot System met 2 keer windows ME
  Genaamd: WindowsStandaard en WindowsSpellen

  Ik heb een tijd geleden een back-up gemaakt van mijn WindowsStandaard toen hij net nieuw swas geïnstalleerd. Een compleet kale windows met alleen de muis printer modem grafische kaart en geluid geinstalleerd. De methode die ik heb toegepast is te vinden op: www.schoonepc.nl –> Windows optimalistatie –> Back-up van Systeem maken –> klikken op optie 3

  Het probleem:
  Ik wou nu echter deze windows terug zetten op WindowsSpellen. ZOals op deze site al staat zou je dan problemen krijgen omdat de partitie's verkeerd staan aangewezen (bijna onderaan te vinden). Als oplossing word gegeven dat ik met het programma edit.com deze boot.ini kan aanpassen waardoor Windows wel zou moeten werken. Als ik dit echter opstart krijg ik boot.ini alleen te zien als een bestand met niets erin.

  Waarschijnlijk komt dit doordat het bestand verborgen staat want in Windows kan ik het niet vinden. (ook niet als ik verborgen bestanden weer laat geven).

  De vraag:
  Weet iemand hoe ik deze boot.ini kan aanpassen zoals in de tekst staat waardoor ik alletwee de windowssen kan gebruiken.
 • Open een command prompt
  Ga naar de root map:
  [code:1:b2681a3a0d]CD \[/code:1:b2681a3a0d]
  Haal alle beschermingen van BOOT.INI af:
  [code:1:b2681a3a0d]ATTRIB BOOT.INI -R -H -S[/code:1:b2681a3a0d]
  Wijzig BOOT.INI
  Zet alle beschermingen op BOOT.INI terug:
  [code:1:b2681a3a0d]ATTRIB BOOT.INI +R +H +S[/code:1:b2681a3a0d]
 • Herman,

  Bedankt voor je aandacht maar dit heeft mijn probleem helaas niet opgelost. Ik heb gedaan wat je zei, ik gebruikte dit keer de G schijf (daar staat de windows op).

  Alles netjes gevolgd, alleen hij zegt dat hij - boot.ini niet kan vinden.

  Weet jij/u of iemand anders daar een oplossing voor?? Kheb deze windows heel hard nodig
 • BOOT.INI staat op C:
 • Boot.ini opnieuw opbouwen?
  http://support.microsoft.com/?kbid=330184

  bootcfg
  ebuild
 • Jammer jammer jammer, hier heb ik allebei niets aan. Herman, ik heb zoals ik al zei een multi-boot system met dus 2x windows… 1 op de C schijf (de actieve) en 1 op de g schijf (inactief) bei allebei zou dus boot.ini moeten staan maar bij allebei kom ik er niet in.

  Ben Jonson, ik dacht dat ik er door jou was maar helaas, ik heb windows ME geen XP.

  Weet iemand anders een oplossing??
 • Helaas zul je ook tevergeefs naar boot.ini blijven zoeken. WIndows ME gebruikt namelijk helemaal geen boot.ini!! Dat wordt alleen door Windows NT/2000/XP gebruikt. Om 2x Windows ME te kunnen gebruiken moet je gebruik maken van een externe boot-manager zoals BootMagic, XOSL, GRUB of iets dergelijks.
 • Kijk eens aan een nuttig antwoord, maar zoals je op schoonepc hebt kunnen lezen zit ik dan zelfs met een heel erg groot probleem. De tweede windows denkt namelijk dat hij op de partitie staat waar de 1ste windows op is geïnstalleerd. Hoe kan ik hem wijsmaken dat hij gewoon op zijn eigen is geïnstalleerd. Het grote probleem is namelijk dat hij nu totaal geen programma's opent of zelfs weet dat hij programma's heeft.

  Zelf ontspanning etc is helemaal weg. En ja ik gebruik een bootmaneger. Zelfs al verschillende gebruikt oa XOSL (perfect proggie) maar dit helpt voor geen ene meter.
 • Windows ME moet je altijd op een actieve partitie installeren. De bootmanager maakt de betreffende partitie actief die je gekozen hebt.
 • Ja, dat klopt. Om nog nauwkeuriger te zijn: terwijl je Windows ME installeert op de actieve partitie moet de andere partitie [i:27dd38277c]hidden zijn[/i:27dd38277c] zodat er niet per ongeluk iets op de verkeerde partitie terecht komt. Blijkbaar is dat bij jouw niet goed gegaan, waardoor iets op de verkeerde partitie terecht is gekomen. Als ik jou was zou ik op die tweede partitie opnieuw installeren, maar zorg dan wel dat P1 op hidden staat en P2 op Active.
 • Tot zover snap ik het allemaal. Maar ik heb dus een back-up gemaakt van mijn 1ste windows toen hij net was geïnstalleerd. En deze back-up gebruik ik dus ook voor die tweede windows om terug te zetten. En volgens schoonepc.nl werkt dat ook gewoon maar moet je alleen boot.ini veranderen om te zeggen dat hij op de tweede partitie staat. Alleen dit kan dus niet omdat boot.ini niet bestaat. Maar waar staat dan de info op[ welke partitie staat. Dit kan ik dan aanpassen zodat alles wel werkt.

  Alles effe op een rijtje:

  - back-up gemaakt van schoone windows nr 1
  - windows nr 2 gewist
  - back-up teruggezet op actieve schijf van windows nr 2
  - windows werkt niet want hij denkt dat hij op een andere paritite staat

  probleem: windows denkt dat hij op een andere partitie staat en ik kan dit niet veranderen (iemand hulp)???
 • Je hebt een verkeerde voorstelling van hoe dit zou moeten werken. En boot.ini heeft niks met Windows 9X te maken.
  Stel dat je WinME hebt geïnstalleerd op de 1e primaire partitie. Je kunt hiervan een image maken (geen reguliere backup, want die neemt de bootsector niet mee). Ik gebruik hiervoor altijd Ghost, maar Drive Image kan ook. Daarna maak je een 2e primaire partitie (met Partition Magic) en zet deze op actief waardoor de 1e partitie hidden wordt. Nu kun je de 2e partitie installeren (of door de Ghost hierop terug te zetten). Installeer vervolgens BootMagic en herstart de PC. Je kunt nu beide partities opstarten naar keuze.

  Ofwel je hebt geen primaire partitie gemaakt maar een uitgebreide met logisch station. Dat werkt niet omdat dat de C: partitie niet hidden kan worden. Ofwel je hebt een gewone backup terug gezet, en ook dat werkt meestal niet correct, hoewel het soms wel goed werkt als er al een besturingsysteem op heeft gestaan. Maar geen aanrader.

  Misschien ook handig op de Windows FAQ even door te lezen?: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=93702&sid=6da3110afd2e64ee531020fc7f3610eb
 • Ik heb windows maar gewoon opnieuw geinstalleerd, het helpte allemaal niets. even voor Binary ik wist idd niet dat boot.ini niet bij windows 9x had te maken maar duidelijk wel dat je op je actieve partitie je windows moet installeren. (kheb niet voor niets een multi-boot system)

  Alleen de back-up methode die ik eerst had gebruikt werkte schijnbaar niet. Ik gebruik nu ook ghost maar hoop dat ik het niet hoef uit te proberen.

  Moderators hier mag een slotje op

  Ps. Iedereen bedankt voor zijn hulp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.