Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

s-ata hd met een ide hd image programma

Anoniem
sfinx
5 antwoorden
 • Ik heb een asus p4p800 de luxe gekocht.
  1 s-ata hd geinstalleerd en een tweede ide hd om een image te maken
  Het probleem is dat Ghost de s-ata hd niet ziet na een reboot en de pc vastloop.
  Is het mogelijk om een image van de s-ata schijf te maken naar een gewone ide schijf?
  Ik kan natuurlijk een raid configuratie maken met twee indentieke s-ata schijven, maar voor een image is dit niet wat ik wil
  Graag een idee om dit op te lossen.
  Is er een Image programma die wel de s-ata schijf ziet en er een image van kan maken op een ide schijf?
  gr
 • Met mijn Asus A7N8X gaat het prima met Ghost en een S-ATA en IDE-schijf. Heb je misschien een oude versie van Ghost?
 • Ik gebruik Norton Ghost 2003.
  Het probleem is dat bij de reboot door ghost gedaan,om de image te maken ghost de s-ata bij mij niet dedecteerd en de pc "hangt"
  Ghost heeft dan een G:\partition aangemaakt wat eerst de C:\ was en op c:\ staat nu alles van Ghost om dan in DOS mode te booten en een image te maken
  Ik hoop dat dit duidelijk is uitgelegd wat het probleem is.
  gr
 • Zet de executable van ghost eens op een (boot)diskette (niet de xxx32.exe versie, die werkt alleen onder Windows). Systeem booten van bootdiskette en ghost draaien. Zo doe ik het altijd. Klinkt behoorlijk eng, wat ie allemaal aan het doen is met die partities.
 • Je kunt proberen wat je wil maar het werkt gewoon niet. Ik heb het zelfde Mobo en Sata schijf. Navraag leverde het volgende (correcte) antwoord op. Zoals je weet start Ghost op in DOS-mode. Het probleem is echter dat Dos geen drivers kent voor SATA. Windows natuurlijk wel maardaar heb je niets aan. Als de machine dus in dos-mode opstart loopt de boel geheid vast. Ghost 8 (2004) schijnt dit wel te kunnen, alleen het probleem is dat deze officieel nog niet te koop is. Zelfs bij Symantec op de site wordt er nog niet over gerept. Een programma die wel goed werkt, nog simpeler is dan Ghost, en ook nog eens meer kan is: Acronis True Image. Een zeer nuttige functie van dit progje is dat je een "incremental" image kunt maken. Dit houdt in dat je na een volledige backup, na een paar wijzigingen niet een geheel nieuwe image hoeft te maken maar 'bij kunt schrijven'. De image kan trouwens ook rechtstreeks op CD od DVD gebrandt worden. Zoek maar eens op internet naar dit programma dan zie je vanzelf wie de goedkoopste aanbieder is. Veel succes en hou maar snel op met Ghost 2003 want het wil echt niet!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.