Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Lost Cluster

debengel
12 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb met PartitionMagic 8.0 twee partities omgezet van fat32 naar NTFS, en wat geschoven met de grote van diversen partities. Nu loop ik tegen het volgende probleem aan: Ik heb diversen goede partities en 1 Unallocated partitie van meer dan 3gig,
  Ik heb geprobeerd deze te verdelen over andere partities dit gaat goed, de pc wordt gereboot en gaat PartitionMagic aan het werk maar even later komt de volgende melding: “Error 1609: lost clusters, cluster 406895 – 420391”. Ik blijf dus met 3gig onbruikbare ruimte zitten.

  Wie heeft hier een oplossing voor?
  Met vriendelijke groet
 • Waarschijnlijk heb je een kapotte cluster.

  Je zou eens met partition Magic 8 dat stuk kunnen scannen op fouten.
  Misschien dat partition magic 8 ook wel meer fouten eruit kan halen.
 • Een lost cluster is iets heel anders dan een bad cluster. Draai scandisk eens in Windows.
 • [quote:6d1c22be1a="BrigitteW"]Een lost cluster is iets heel anders dan een bad cluster. Draai scandisk eens in Windows.[/quote:6d1c22be1a]

  Het zou toch wel kunnen, omdat die zegt lost cluster, en misschien kan ie die cluster niet gevonden en daarom lost cluster genoemd word.
 • En misschien houdt Bartje toch wel van bruine bonen. Er zijn feiten en speculaties, en een vraagsteller heeft niets aan speculaties. Feit: een lost cluster is een cluster dat in de FAT staat aangeduid als zijnde bezet, maar in feite vrij is. Scandisk lost dat probleem op.
 • [quote:060dcc23d4="BrigitteW"]En misschien houdt Bartje toch wel van bruine bonen. Er zijn feiten en speculaties, en een vraagsteller heeft niets aan speculaties. Feit: een lost cluster is een cluster dat in de FAT staat aangeduid als zijnde bezet, maar in feite vrij is. Scandisk lost dat probleem op.[/quote:060dcc23d4]

  WinXP kent volgens mij geen scandisk meer maar chkdsk ik heb dit geprobeerd maar bied geen oplossing. Of doe ik iets verkeerd?
 • Je zou hem kunnen opstarten met bijv. een Windows 98 bootflop.

  Laat dan die scandisk ff lopen.
 • Probeer volgend commando:[code:1:ef9597c2d7]CHKDSK /F[/code:1:ef9597c2d7]
 • [quote:ad8f20472f="M@rc"]Probeer volgend commando:[code:1:ad8f20472f]CHKDSK /F[/code:1:ad8f20472f][/quote:ad8f20472f]

  Wat doet die F? Dat is toch de F schijf scannen :oops: :-? 8)
 • Herstelt fouten op de schijf.

  Error 1609
 • [quote:ff1e2afcaf="debengel"][quote:ff1e2afcaf="BrigitteW"]En misschien houdt Bartje toch wel van bruine bonen. Er zijn feiten en speculaties, en een vraagsteller heeft niets aan speculaties. Feit: een lost cluster is een cluster dat in de FAT staat aangeduid als zijnde bezet, maar in feite vrij is. Scandisk lost dat probleem op.[/quote:ff1e2afcaf]

  WinXP kent volgens mij geen scandisk meer maar chkdsk ik heb dit geprobeerd maar bied geen oplossing. Of doe ik iets verkeerd?[/quote:ff1e2afcaf]
  Scandisk en chdsk werken niet onder XP.
  Wel het volgende:


  Schijffouten opsporen en herstellen.
  Met het hulpprogramma Foutcontrole kunt u het systeem controleren op fouten van het bestandssysteem en beschadigde sectoren op de vaste schijf.
  Open Deze computer en selecteer vervolgens de lokale schijf die u wilt controleren.
  Klik in het menu Bestand op Eigenschappen.
  Klik op het tabblad Extra onder Foutcontrole op Nu controleren.
  Schakel onder Opties voor schijfcontrole het selectievakje Beschadigde sectoren zoeken en repareren in.
  Opmerkingen

  U opent het onderdeel Deze computer door te dubbelklikken op het pictogram Deze computer op het bureaublad.
  U kunt dit proces alleen uitvoeren als alle bestanden zijn gesloten. Als het volume op dit moment in gebruik is, verschijnt er een berichtvak waarin u kunt opgeven of u de schijfcontrole wilt uitvoeren wanneer u het systeem de eerstvolgende keer opnieuw start. Nadat u het systeem vervolgens opnieuw hebt gestart, wordt de schijfcontrole uitgevoerd. Op het volume kunnen geen andere taken worden uitgevoerd terwijl dit proces actief is.
  Als het volume is geformatteerd met NTFS, worden door Windows automatisch alle bestandstransacties geregistreerd, beschadigde clusters vervangen en kopieën opgeslagen van de belangrijkste gegevens van alle bestanden op het NTFS-volume.
 • [quote:e7012ab6ea="FTPserver"]Je zou hem kunnen opstarten met bijv. een Windows 98 bootflop.

  Laat dan die scandisk ff lopen.[/quote:e7012ab6ea]Jah, en W98 ondersteund ook NTFS :-? :-?
  Beetje kennis vande zaken is gewenst.

  CHKDSK /F scant niet schijf F.
  Alles na een / is een extra optie. Geen schijfnotatie

  CHKDSK F: /F scant schijf F

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.