Vraag & Antwoord

OS Windows

bij afsluiten van xp kan explorer.exe niet worden afgesloten

4 antwoorden
  • Als ik de computer wil afsluiten dan komt er steeds een melding dat explorer.exe niet kan worden afgeloten. Windows xp blijft dan 'hangen'totdat ik klik op afsluiten. Pas dan gaat het afsluitproces verder en gaat de pc helemaal uit. Hoe kan dit worden verholpen?
  • Waarschijnlijk een profiel-probleem? Heb je al eens ingelogd met Beheerder/Administrator om te zien of dan het probleem ook speelt? Greetz!
  • Ga in je register naar HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\desktop. Zet de waarde voor AutoEndTasks op 0 als dit niet zo is.
  • De oplossing van M@rc zal best wel werken, maar het lijkt me meer op het onderdrukken van de gevolgen dan het opsporen van de oorzaak. Je geeft immers aan dat Windows niet moet zeiken (excusez le mot) als er nog programma's open staan. Maar dat is vrijwel nooit zonder reden... Ben je met meerdere mensen tegelijk ingelogd als je dat bericht krijgt? Krijg je het ook als je Windows alleen maar opstart en meteen weer uitschakelt, of heb je het alleen als je bepaalde programma's gebruikt hebt? Doet-ie dit ook in Veilige Modus?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.