Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start niet (goed) op

4 antwoorden
  • Hallo, Ik heb op de volgende computer windows Xp geinstalleerd: - Soltek SL54-U5 mobo (AT mobo) - AMD K6-2 450mhz - 256 mb pc133 - TNT2 M64 Nu heb ik een zeer vaag probleem, windows XP Prof. wil alleen opstarten als ik het met de veilige modus doe. Dit was ook eerst al het geval met windows 2000. Als ik hem normaal wil opstarten komt er een zwart scherm en gebeurt er niks meer op het moment dat ik windows in hoor te gaan. Dan kan ik hem alleen maar een harde reset geven en weer in de veilige modus opstarten. Ik denk zelf dat het iets met AT mobo/ voeding te maken heeft ofzo, ik bedoel met energiebeheer. Misschien dat windows XP hier niet goed mee om kan gaan. Dit lijkt me aan de andere kant ook weer sterk, omdat mijn vader precies hetzelfde moederbord heeft en daar wel windows 2000 opstaat wat op deze ook niet wilde werken. Windows 98 doet het echter wel normaal. En geheugen, processor en videokaart zijn in ieder geval goed.
  • Kijk even in de logboeken of daar een foutmelding voorkomt. (configuratiescherm - systeembeheer - Logboeken - Systeem) Post ze hier. (belangrijk zijn de bron en de gebeurtenisID van de fout.)
  • Hmm ik zag wat foutmeldingen over TCP/IP dus me netwerkkaart er eens uit getrokken. En nu doet tie het wel gewoon. Dat vind ik dus heel vaag. Wamnt het systeem wat onder in me Sig. staat, zit dezelfde netwerkkaart in en die heeft ook win XP Pro. Ik ga hem er zo weer eens in zetten, ik houd jullie op de hoogte.
  • Nou hij doet het nu gewoon, ik heb de netwerkkaart er eens uitgehaald en toen opgestart. Toen deed die het dus, later weer afgesloten en netwerkkaart er opnieuw ingezet. Alle netwerk/internet instellingen goed gedaan en weer opnieuw opstarten en in ene deed die het gewoon. Ook me netwerk en internet, dus dat is mooi :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.