Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Verwijderen van Windows Messenger

Black Pearl
9 antwoorden
 • Wie helpt mij nog eens aan de Tweak om Windows Messenger geheel uit XP te verwijderen?


  Met dank
 • Kijk zelf even op Google
  Succes.
 • en hier wat Google zou kunnen zeggen ( :wink: ):

  Blijkbaar wil Microsoft haar klanten verhinderen applicaties als Windows Messenger van het systeem halen. Het chat-programmaatje is standaard geïnstalleerd onder XP en duikt voortdurend op in de Windows-taakbalk. In het configuratie-scherm Software is het echter niet terug te vinden, zodat u het daar niet kunt verwijderen.

  Manier1
  Gelukkig kunt u korte metten maken met Messenger door het SYSOC.INF-bestand in de C:\WINDOWS\INF-map te bewerken. U opent dit bestand met Notepad, en vindt vervolgens onder de 'heading' [Components] een heleboel parameters voor diverse Windows-applets. Sommige ervan bevatten het woord "hide". Die programma's, waaronder Windows Messenger (msmsgs), Terminal Server, Pinball en andere, staan op elk XP-systeem, maar zijn zoals gezegd niet te vinden in het Software-configuratiescherm.

  Om Windows Messenger te verwijderen, schrapt u eenvoudigweg het woord hide uit de regel msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7 zodat deze wordt: msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,7 U bewaart nu het bestand, sluit het en opent daarna het Software-configuratiescherm. Klik op Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen, en zoek Windows Messenger. Verwijder het vinkje naast Windows Messenger en klik op Volgende om dat programma uit uw systeem te halen. Door 'hide' ook op andere plaatsen in het SYSOC.INF-bestand te verwijderen tovert u alle verborgen onderdelen van Windows XP te voorschijn.

  Manier 2:
  Click Start , click Run , type gpedit.msc , and then press ENTER.
  Double-click the following items to expand them:
  ‒ Local Computer Policy
  ‒ Computer Configuration
  ‒ Administrative Templates
  ‒ Windows Components
  ‒ Windows Messenger

  Double-click Do not allow Windows Messenger to run , and then click Enabled . Click OK , and then quit the Group Policy snap-in.

  Manier 3: (opstart ervan verwijderen):
  Als je die stomme MSN wilt verwijderen: Start –> run en je typt het volgende regeltje:
  code: RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove
  en je drukt op OK.

  Manier 4: Start - Uitvoeren - intypen: ‘RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove’
 • Bedankt, het is er uit. Toch nog een kanttekening bij de vorrgestelde oplossingen.
  Manier 1: Het vinkje was al weg maar Messeger stond er nog steeds. Daarom heb ik om hulp gevraagd.
  Manier 2 : De computer geeft aan dat hij de file niet kent. Wertkte bij mij dus ook niet.
  Manier 3 : Gooide Messenger er uiteindelijk uit. Ik ben het weer kwijt. Het kan waarschijnlijk geen kwaad maar het is op mijn computer een onnuttig ding.

  Nogmaals dank
 • [quote:5f8be2cf03="ferrymutter"]Manier 2 : De computer geeft aan dat hij de file niet kent. Wertkte bij mij dus ook niet.[/quote:5f8be2cf03]

  Dat komt volgens mij omdat gpedit.msc alleen op XP Pro werkt… Ik heb home en daar werkt het ook niet.
 • Ik heb Messenger verwijderd volgens Manier 4. Echter, incidenteel maak ik gebruik van de Fax faciliteit in XP en dit werkt nu niet meer.

  Bij het verwijderen en opnieuw installeren van Fax zie ik allerlei bestandsnamen voorbij flitsen waaronder ook namen die wijzen op Messenger.

  Kan iemand met vertellen of Fax en Messenger iets met elkaar te maken hebben en hoe je de bovengenoemde manier van verwijderen ongedaan kan maken.

  Met vr.gr.
  Crocus
 • er bestaat ook een progje om Win Messenger te verwijderen, namelijk messenger disabler(gratis)
  elie
 • hallo ferry,
  ga eens op mijn msn(zie e-mailadres) en ik bezorg je het progje om Win Messenger te verwijderen
  elie
 • Wat bedoel je Elie? Moet ik naar je website? wat is je url of webadres? Wil je dat ik je een Email stuur. Mijn E-mail adres is mferrymutter@cs.com als je mij een file zou willen sturen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.