Vraag & Antwoord

OS Windows

fluittoon uit computer, loopt vervolgens vast

Anoniem
adecois
7 antwoorden
 • Ik heb een computer met WinXP Prof. Nu is het de laatste tijd zo dat als ik mijn computer enige tijd niet gebruik (ze staat wel aan) er af en toe plotsklaps een sterke fluittoon uit de kast komt. Vervolgens is mijn beeld bevroren, kortom de computer is vastgelopen, en kan ik niks meer doen. Ik start het ding opnieuw op (op de "harde" manier), krijg dan een zwart scherm met de mededeling dat het OS system niet te vinden is. Start de computer nogmaals op en ziedaar, er is niets aan de hand en de computer loopt weer als een tierelier. Norton Antivirus vindt niks geks, en programma's als b.v. Windocter ook niet. Kortom, welke test ik ook uitvoer, er is geen programma die ook maar iets merkwaardigs vindt. Wellicht zijn er mensen die dit ook hebben gehad? Zou graag willen weten wat er eventueel loos zou kunnen zijn.
 • Zou best eens een probleem met koeling kunnen zijn.
  Als de processor te warm wordt kan deze via de bios een piep laten horen.

  Kijk eens in je bios direct na zo'n crach bij harware monitor oid naar de temperatuur.
 • Of haal dan de kast open, en kijk of de cpu fan wel draait. Sommige computers willen de cpu fan wel eens uitzetten in standby. Kun je dan omzetten in het bios.
 • Als het is een hoge schrille toon is die na enkele seconden afneemt in volume en dan geleidelijk verdwijnt, is het een of meer van de oscillatoren in de voeding die voor een van de deelspanningen zorgt. Het zal geleidelijk erger worden tot uw pc niet meer opstart.
  Een pc van mij heeft dat al een paar maanden en met kunst en vliegwerk hou ik hem aan de praat, puur uit nieuwsgierigheid hoe lang me dat gaat lukken. Maar het verergert met de tijd, eindoplossing, voeding vervangen.
 • [quote:94b7fa7d97="adecois"]Als het is een hoge schrille toon is die na enkele seconden afneemt in volume en dan geleidelijk verdwijnt, is het een of meer van de oscillatoren in de voeding die voor een van de deelspanningen zorgt. Het zal geleidelijk erger worden tot uw pc niet meer opstart.
  Een pc van mij heeft dat al een paar maanden en met kunst en vliegwerk hou ik hem aan de praat, puur uit nieuwsgierigheid hoe lang me dat gaat lukken. Maar het verergert met de tijd, eindoplossing, voeding vervangen.[/quote:94b7fa7d97]
  van de cpu is dat meetstal een tuutaatuutaa toon
 • Die fluittoon komt NIET uit de luidspreker in de pc zoals de signaal'beeps' die dienen om een grove foutdiagnose te kunnen stellen. Hij wordt geproduceerd door een oscillator omdat die op een verkeerde frequentie begint te oscilleren ( nl. binnen het gehoorbereik).
 • [quote:d32d522772="adecois"]Die fluittoon komt NIET uit de luidspreker in de pc zoals de signaal'beeps' die dienen om een grove foutdiagnose te kunnen stellen. Hij wordt geproduceerd door een oscillator omdat die op een verkeerde frequentie begint te oscilleren ( nl. binnen het gehoorbereik).[/quote:d32d522772]

  Wel, het is mij in ieder geval duidelijk dat het probleem welhaast in de voeding moet zitten, zal deze dan maar vervangen voordat het echt uit de hand loopt. In ieder geval bedankt voor de tips c.q. reacties van u.
  Steph.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.