Vraag & Antwoord

OS Windows

SATA HD, windows installeren, maar vind geen schijf........

6 antwoorden
  • Ik heb net een nieuw mobo, namelijk de ASUS A7N8X deluxe Waar dus onderandere ook het nieuwe serial ATA op zit. Nu heb ik er een maxtor hd'tje van 120 GB op zitten, en bij het booten word deze schijf ook herkend. Als ik dan windows XP Pro wil installeren, dan word er gemeld dat er geen geen harde schijf gevonden kan worden. Bij het mobo zit alleen een CD waarvan ik niet kan opstarten, dus daar zal ik vast geen driver van kunnen halen Hoe werkt dit, en waarom vind windows geen HD ???????? alvast bedankt!
  • Bij het installeren vraagt Windows om eventuele driverdiskettes, die heb je nodig om de SATA te laten herkennen.
  • Even je asus cd in een andere computer leggen, en de cd verkennen/openen Drivers -> Sata daaruit de volgende bestanden naar diskette kopieren: Si3112r.inf Si3112r.sys Si3112r.mpd SIISUPP.vxd TxtSetup.oem Wanneer je nu op je nieuwe pc XP gaat installeren kun wordt er gevraagd om op F6 te drukken om extra drivers te installeren. Als je op tijd op F6 drukt, vraagt de setup vanzelf om een diskette, plaats dan de diskette met de gekopieerde bestanden en volg de aanwijzingen op van de setup.
  • sooooo dat is snel antwoord helemaal bedankt!!! Ik ben nu aan het werk, maar ik probeer het vanavond direct!
  • en als je zoals ik geen diskette drive hebt? dan ben je verplicht er een te kopen?
  • [quote:bb8346e566="Kingforaday"]en als je zoals ik geen diskette drive hebt? dan ben je verplicht er een te kopen?[/quote:bb8346e566]Kopieer diskette op andere pc naar een usb-stick of cd. 2300 bericht :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.