Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

NTLDR is missing

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Dag allemaal,

  M'n pc is geupgrade met ondermeer een nieuw moederbord en Romdrive. Als ik winXP wil installeren komt de installatieCD niet aan het booten toe. Ik krijg dan de melding NTLDR is missing. Ik weet niet wat er aan de hand kan zijn. Hopelijk kan iemand mij dit vertellen.
  Alvast bedankt.


  Groetjes
 • Gaat het om een upgrade? Of schone installatie?
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;314057
 • hij heeft zijn mobo geupgrade
 • [quote:5dae37fba1="sjouwer"]hij heeft zijn mobo geupgrade[/quote:5dae37fba1]

  Schone installatie van een mobo? :o
 • Je kan het eigenlijk wel een schone installatie noemen. De harddisk is opnieuw gepartitioneerd en geformateerd.
 • Begrijp ik niet: dan zou de schijf leeg moeten zijn en geen NT Loader moeten bevatten. Krijg je die melding al [i:349ad19774]direct[/i:349ad19774] bij het booten van de CD?
 • Gebleken is dat die vreemde foutmelding werd veroorzaakt door resten achtergebleven data op de c-partitie. Ondanks dat je formateerd waarbij de data wordt gewist kunnen er toch nog datarestjes achterblijven. Deze kunnen soms vreemde foutmeldingen voortbrengen en er zelfs voor zorgen (zoals in mijn geval) dat ik windows niet kon installeren. Via een tip kon ik met het programmaatje Killdisk (www.killdisk.com) ook deze restjes data verwijderen.

  Gr.
 • Als je je harde schijf formatteert en vervolgens probeert op te starten, dan krijg je de melding 'NTLDR is missing'. Dat is nogal logisch, omdat NTLDR normaal op de schijf staat, maar nu niet meer. Tot zover dus niks aan de hand.
  Dat WinXP niet wil installeren komt nu blijkbaar door een fout in de Master Boot Record. Die kun je inderdaad met KillDisk initialiseren (bijvoorbeeld delpart doet hetzelfde), waardoor het probleem is opgelost. Achterblijvende data op de HDD is dus niet het probleem geweest, maar het MBR.
 • [quote:06ab152160="quasarz"]Dag allemaal,

  M'n pc is geupgrade met ondermeer een nieuw moederbord en Romdrive. Als ik winXP wil installeren komt de installatieCD niet aan het booten toe. Ik krijg dan de melding NTLDR is missing. Ik weet niet wat er aan de hand kan zijn. Hopelijk kan iemand mij dit vertellen.
  Alvast bedankt.  Groetjes[/quote:06ab152160]

  Mischien moet je in je bios wat veranderen, zoals als eerste van cd rom opstarten, anders start ie niet op vanaf de cd rom , omdat hij de mbr op de harde schijf zoekt
 • ik heb zelfde probleem!!
  dus heb ik ook dat killdisk enz gedownload….
  maar als ik eenmaal het berichtje van NTLDR ontbreekt, druk alt….enz krijg
  kan ik niets anders typen…
  hoe kom ik dan in dos????\
  want dat heb ik nodig om het proggie te starten..!!
 • Opstartdiskette downloaden vanaf www.bootdisk.com en daarmee opstarten. Kom je in DOS terecht. Als je KillDisk ook op die diskette hebt staat, dan kun je dat daar uitvoeren.
 • hmm ik heb manuel doorgenomen en ik snap er letterlijk geen **** van

  er moet een andere manier zijn…
  zonder in dos te hoeven

  mijn beide hdd's hebben nu last van Ntldr
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ik kan met mijn pc dus neits meer, en met de pc waar ik nu op zit….helemaal niets (p1 166 mhz)
  ———————————————————————————-
  als ik de bootdisk gebruik doet hij het danwel???
  moet ik dan alsnog de hdd helemaal schoonmaken???
 • Om [i:23182d1734]iets[/i:23182d1734] te kunnen doen moet je eerst een besturings-systeem laden waarin je iets kunt doen. Als je dat iets in DOS wilt doen, dan zul je dus een opstartdiskette moeten hebben. Als je een WInXP CDROM hebt, dan kun je naar Recovery Console gaat en daar proberen of een [b:23182d1734]fixboot[/b:23182d1734] commando iets helpt.
  Verder lijkt het me zinvol om te vertellen wat precies je probleem is. Wat heb je geprobeerd en welk manual heb je het eigenlijk over. Gebruikt je HDD's met NTFS partities of FAT32.
 • hier komt een heel verhaal:

  mijn windows kon niet worden geupgrade en had heel veel fouten: waarschijnlijk een illegale versie….. nu heb ik iig een legale versie van iemand geleend

  ik had mijn windows op C staan
  ik ging C (master) uit mijn pc halen en in mijn 2e pc stoppen als F (slave)
  om het met format helemaal te legen….
  ik wist niet dat er restjes achter bleven!

  ik heb het zogezegd dus geformateerd en toen ik weer in mijn pc had geplaatst krijg ik steeds zelfde foutmeldign NTLDR ontrbreekt, ctrl alt del om opnieuw te starten.
  ————————————————————————————-
  mijn jumpers heb ik wel goed gezet steeds en het is steeds NFTS
  ————————————————————————————-
  op de pc waar ik nu zit (2e) doet mijn floppy disk het niet. een externe floppy disk is B:\ en met killdisk hadden ze een proggie om het je gemakkelijk te maken. dan moest je je diskette in doen en zou hij voor de rest alles erop zetten
  maar dat gaat niet want je kan A:\ niet veranderen in B:\

  maar nu nog een probleem.
  ik heb de bootdisk (xp pro sp1) gedownlaod.
  maar ik krijg niet op diskette
  op een of andere manier kan hij nooit diskette 2 pakken…welke diskette ik ook erin doe, ik heb al 3 keer opnieuw gedownload maar nog lukt het niet

  ik heb altijd zo windows geinstaleerd:
  first boot op cd rom gezet en dan cd erin…dan gaat alles automatisch
  nu krijg ik steeds melding van NTDLR onbreekt, druk ctrl alt del om opniwu te starten…

  heeft iemand een oplossing????
 • Je hebt alle data van je harde schijf verwijderd, en nu ben je verbaasd dat hij niet meer wil opstarten? Er staat nu toch helemaal niets meer op! En geen enkele PC kan van een lege harde chijf opstarten.
  Overigens is een legale WinXP CD die je van een kennis leent ook net zo illegaal, maar dat even terzijde. Je moet nu toch gewoon Windows installeren!?! CD in de speler, PC herstarten, booten vanaf de CD en de installatie instructies volgen. Als dat niet lukt, dan staat OF de BIOS niet goed, OF de CD is niet bootable, OF er mankeert iets aan je CDROM speler.
  Misschien domme vraag: je ziet wel de regel "Druk op een toets al u vanaf CDROM wilt opstarten"?

  PS: Er blijven geen "restjes" achter. Dat is een hele andere discussie en dat heeft met jouw probleem helemaal niks te maken. Na een format kun je er wel van uit gaan dat alle data weg is. Alleen met speciale programma's is die data terug te halen.

  PPS: Als je dat programma gedownload hebt, hoe probeer je dan die diskettes te maken? Toch gewoon dubbelklikken en de instructies volgen? Lees: [b:36a897763b]Creating the Setup Disks[/b:36a897763b]: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;Q310994
 • OMG jij begrijpt het hele verhaal verkeerd

  natuurlijk kan ik niet mijn pc niet normaal opstarten als ik het heb geformateerd…. maar ik kan geen windows instaleren !!!!

  er staat dus NIET bij druk op toets om cd te starten want er staat al NTLDR ontbreekt
  daar gaat het hele probleem om……


  ——————————————————————————

  ik heb nu dit gedaan…gewwon NTLDR van cd gekopierd en op mijn lege schijf gedaan

  en toen gewoon met cd install

  het doet het nu wel
 • OMG jij begrijpt het hele verhaal verkeerd

  natuurlijk kan ik niet mijn pc niet normaal opstarten als ik het heb geformateerd…. maar ik kan geen windows instaleren !!!!

  er staat dus NIET bij druk op toets om cd te starten want er staat al NTLDR ontbreekt
  daar gaat het hele probleem om……


  ——————————————————————————

  ik heb nu dit gedaan…gewwon NTLDR van cd gekopierd en op mijn lege schijf gedaan

  en toen gewoon met cd install

  het doet het nu wel

  ——————————————————————————
  ja ik weet heus wel hoe ik diskettes moet maken…zo vaak gedaan… maar mijn heel raar… 2e disk kan ik niet opslaan!
 • Dat komt óf je cdromspeler/cd is brak (wil niet starten van cd), óf je hebt in de bios niet ingesteld dat-ie vanaf cd moet booten. Dan gaat-ie in de verrote mbr zoeken, en vind-ie dus niet ntldr.

  Jochem

  PS: ik dacht: ik kom weer eens posten ;).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.