Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Downloadbare update-cd voor Windows 98?

Edmond Varwijk
6 antwoorden
 • Ik moet voor iemand Windows 98 installeren. De persoon in kwestie heeft geen breedband, dus volledig updaten wordt lastig (vooral omdat het geen SE is). Zelf heb ik wel breedband, nu vroeg ik mij af of er voor W98 geen soort service packs zijn, die ik thuis eenvoudig op een cd kan branden.
 • Veel bedrijven gebruiken nog Windows 98. Dat kan grote risico's opleveren, wanneer Microsoft op 16 januari aanstaande de ondersteuning van dit product stopzet. Vanaf dat moment worden geen beveiligings-patches meer uitgebracht. Gezien de intensiteit van de aanvalspogingen op Microsofts software is dat een onverantwoord risico, Windows 95 en 98.
 • Microsoft verlengt ondersteuning Windows 98

  Microsoft heeft besloten om de ondersteuning voor de twee besturingssystemen met tweeënhalf jaar te verlengen. Aanvankelijk stopte de ondersteuning van Me in december 2003. Voor Windows 98 en 98 SE zou de ondersteuning op vrijdag 16 januari stoppen.

  Microsoft biedt nu tegen betaling telefonisch hulp tot het einde van juni 2006, meldt AustralianIT. Het verlengen van de ondersteuning betekent ook dat Microsoft patches voor Windows 98 en Me blijft uitgeven.

  Tot de verlenging is besloten na een enquête onder klanten in diverse landen. Volgens Danny Beck van Microsoft Australië draait wereldwijd nog 15 tot 20 procent van alle desktops-pc's (58 miljoen) op Windows 98. Volgens meer onafhankelijke statistieken ligt dit percentage op ongeveer 25.
 • Juist:
  http://www.zdnet.be/news.cfm?id=33145
 • Dan moet je hier zijn, download alle updates en brand ze op cd, kunnen ze dan overal mee
  http://www.microsoft.com/windows98/downloads/corporate.asp
 • Het probleem van die corporate pagina is, dat deze achterloopt, incompleet is, en dat het totaal onduidelijk is welke updates je al dan niet moet installeren. Er is wel een update cd, maar daar heb ik geen ervaring mee. Laten we hopen dat de nieuwe cd wel enigszins up to date is. Voorzover ik weet, is deze echter nog niet beschikbaar. Wel heb ik begrepen dat er een downloadbare iso (oid) op de win98 site zou komen te staan.

  zie ook:
  http://news.zdnet.co.uk/software/windows/0,39020396,39118993,00.htm
  "Microsoft said the Windows 98 support CD and the new content on its support Web sites should be available from 15 January 2004."

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.