Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Workshop: "Maak uw eigen redder in nood" C!T 7/8 2

Sam Meihuizen
4 antwoorden
 • Omdat mijn laptop geen 1,44MB diskdrive heeft en ik toch af en toe in DOS wil opstarten heb ik getracht een Bootable CD-Rom te maken. Ik heb hiervoor de aanwijzingen gevolgd uit de bovengenoemde Workshop en die van de Website: www.drd.dyndns.org. Deze instructies komen volledig met elkaar overeen. Toch lukt het me niet een volledige "Redder in nood" te maken, want alleen het DOS-imagebestand 288.IMA werkt, start mijn laptop inderdaad op in DOS en is met het DOS commando DIR duidelijk aanwezig. De overige hulpprogramma's die absoluut op de CD-Rom staan in hun eigen diretories (gecontroleerd binnen Windows) verschijnen echter niet met het DIR-commando onder DOS.

  Heeft iemand een zelfde ervaring en zo ja heeft hij/zij hier wat op kunnen vinden? :cry:
 • Verborgen bestand?
  Klik eens op eigenschappen in verkenner.

  anders dos command "attrib" ipv "dir".
  Zie je de attributen van de files en waarschijnlijk zal jou file dan een "H" geven. (hidden).

  P de BB
 • Als je vanaf een bootable CD opstart, dan wordt de opstartsektor gewoon behandeld als een diskette. Je komt hiermee dus gewoon in A:\> terecht en kunt met DIR inderdaad alle bestanden zien de in de originele diskette zaten. Alle [i:ccaf2ec168]andere[/i:ccaf2ec168] bestanden staan dus gewoon op de CDROM en die zie je pas als je naar het CDROM station overschakelt. Vooropgesteld dan wel dat je de CDROM drivers ook hebt geladen.

  Of ben ik nu een open deur aan het intrappen?
 • Beste Binary,

  Misschien een open deur, maar wel een hele goede. Ik verzuimde op de door de driver toegewezen driveletter van de CD-rom drive te letten en probeerde de drives E:, F:, enz (C: en D: zijn NTFS-drives), maar kreeg daarbij steeds de "Invalid drive specification" foutmelding. Door jouw sublieme reactie ben ik pas goed gaan opletten welke driveletter door de driver werd aangegeven en dat bleek X: te zijn en inderdaad op X: werd de inhoud van mijn CD-rom weer bereikbaar!

  Met veel dank.

  Sam Meihuizen. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.