Vraag & Antwoord

OS Windows

MSN 6.1 en Windows (ME)

Anoniem
lion
4 antwoorden
 • Een onvoorstelbaar vreemd geval, ik plaats deze thread daarom zowel op 't C!T forum als op 't HCCnet forum:

  Normaal gesproken zou het zo zijn dat alles wat in de Windows Temp map staat met een gerust hart verwijderd kan worden. "Not" dus!!:

  In een vlaag van opruimwoede had ik hier 3 files uit verwijderd (en wat ik voor alle zekerheid altijd doe: even ergens anders ondergebracht):
  SetUpDL.exe, Qmgr.cab en Qmgr.inf
  Deze files hebben "iets" te maken met MSN en dat wist ik ook al voor 't verwijderen. Mijn dochter startte vandaag (een dag na verwijderen) MSN en kreeg direct een venster met de melding dat er een Update zou zijn: v6.1. Deze versie is echter al een tijdje op 't systeem aanwezig(!)
  Na annuleren van deze melding werd er opnieuw een SetUpDL.exe in de Temp map geplaatst, welke tot mijn stomme verbazing na een herstart (waarbij Windows aangaf systeembestanden bij te werken!) ook weer foetsie was.
  Echter nu was er een bestand met de extensie .AUT (read only + hidden) in de Temp map geplaatst. Verwijderen hiervan had geen zin: 't bestand werd direct weer opnieuw geplaatst…!! (SFP???)

  Ik heb de oude situatie hersteld door de 3 files terug te plaatsen en middels systeemherstel 1 herstelpuntje terug te gaan….
  Maar…: wie oh wie kan mij vertellen:

  A) Waarom deze files blijkbaar niet zonder "problemen" uit de Temp map te halen zijn?
  B) Wat in vredesnaam Qmgr "doet"….? Tijdens de install. van MSN 6.1 is eveneens een map "Qmgr" onder Program Files toegevoegd, dus die 2 files (qmgr.cab en qmgr.inf hebben iets met MSN te maken….
  C) Verder is het mij een raadsel wat die SetUpDL.exe "doet" en waarom-ie blijkbaar niet gemist kan worden in de Temp map……..

  Wie maakt me wat wijzer??? (Let wel: met spyware heeft 't echt niets te maken…!)

  Groet,
  Ton
 • ik kreeg vandaag ook een melding dat er een update is voor msn (6.1)
  ik heb nu 'msn 6.1.0207', waarschijnlijk had je dus een voorganger

  op je vragen heb ik geen antwoord
 • 't Zou kunnen dat 2 zaken door elkaar spelen:
  ik heb versie 6.1.02.03……
  Op die andere vragen kreeg ik via HCCnet forum een aardige link:
  http://www.mess.be/msnmessengerfaq/idx/10/009/Installation__Removal/article/When_pressing_CTRLALTDEL_I_noticed_loadqmexe_what_is_it_and_why_is_it_there.html

  Groet,
  Ton
 • [quote:42e64b2ef4="lion"]
  A) Waarom deze files blijkbaar niet zonder "problemen" uit de Temp map te halen zijn?[/quote:42e64b2ef4] Doe is gewoon schijfopruiming. (start->bureau accessoires->systeemwerkset->schijfopruiming)
  [quote:42e64b2ef4="lion"]
  B) Wat in vredesnaam Qmgr "doet"….? Tijdens de install. van MSN 6.1 is eveneens een map "Qmgr" onder Program Files toegevoegd, dus die 2 files (qmgr.cab en qmgr.inf hebben iets met MSN te maken….[/quote:42e64b2ef4][b:42e64b2ef4]QM[/b:42e64b2ef4]ana[b:42e64b2ef4]G[/b:42e64b2ef4]e[b:42e64b2ef4]R[/b:42e64b2ef4]. .cab is een bestand met meerdere files erin, .inf bevat (setup)instellingen
  [quote:42e64b2ef4="lion"]C) Verder is het mij een raadsel wat die SetUpDL.exe "doet" en waarom-ie blijkbaar niet gemist kan worden in de Temp map……..[/quote:42e64b2ef4][b:42e64b2ef4]SET UP[/b:42e64b2ef4]date [b:42e64b2ef4]D[/b:42e64b2ef4]own[b:42e64b2ef4]L[/b:42e64b2ef4]oad

  Vraag:
  Komt ie nou bij elke start met die update dinges ?

  Proberen:
  MSN Messenger verwijderen, (config.scherm,software) en weer opnieuw downloaden ( Engels of Nederlands ) en instaleren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.