Vraag & Antwoord

OS Windows

Doorzichtige pictogram labels

5 antwoorden
  • Op mijn PC zijn de tekst labels onder de pictogrammen doorzichtig. Op die van mijn dochter niet. Ik heb allerlei instellingen vergeleken, maar kan niet ontdekken waar ik verschillen heb. Waar kan ik dit vinden of moet ik het instellen ? De PC's draaien onder Windows XP-pro.
  • Er zijn 2 mogelijkheden. De eerste is dat je dochter als desktopachtergrond een HTML pagina heeft, dan werken de transparante opties niet meer. De tweede is dat er iets verandert is aan de instellingen van de grafische weergave van Windows. Dit kun je vinden onder (helaas alleen in het engels) My Computer -> rechtermuisknop Properties -> tabblad Advanced -> onderdeel Performance knopje Settings -> hier moet bij tabblad Visual Effects het onderdeel Let Windows choose what's best for my computer of Adjust for best appearance aangeklikt zijn, zo niet doe dat dan en klik op Apply.
  • Ze gebruikt een bitmap als achtergrond en de instellingen staan zoals je beschreef. Zo staan ze bij mij ook, dat had ik al vergeleken.
  • Als Windows zelf de beste instellingen hanteert, kan het best zijn dat je tekst niet op een transparante achtergrond staat. Zeker als de pc niet zo snel is. Je moet dan kiezen voor "aangepast". Kijk vooral naar de optie "Vallende schaduw voor namen van pictogrammen op bureaublad gebruiken". Als deze niet is aangevinkt, zie je geen transparantie. Als dit niet werkt, log dan eens in als administrator en probeer het nog eens.
  • De PC valt wel mee, een AMD XP2100 met 512 Mb geheugen, dus dat zal het probleem niet zo zijn. Alle vinkjes staan aan bij de visuele effecten, dus ook die van de vallende schaduwen. Ook als administrator inloggen levert geen veranderingen op.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.