Vraag & Antwoord

OS Windows

[News] Moduleer XP/2000 naar je eigen wensen

Anoniem
Daffy Disk
7 antwoorden
 • Veel van de oudere users hier kennen het programma 98Lite misschien nog wel, hiermee kon je o.a. IE uit je Windows slopen.

  Nou, sinds kort is dit er ook voor Windows XP en 2000, in de toepasselijke namen XPLIte en 2000Lite. Niet alleen IE en OE zijn uit je Windows versie te halen maar ook nog andere dingen, zoals overbodige services. De makers beweren dat je je Windows XP installatie kunt verkleinen tot 350 Mb en een 2000 installatie tot 200 Mb. Een standaard installatie van XP/2000 neemt toch snel 1 Gb in beslag.

  Lees er hier meer over: [b:41d9c17d54]Smh.com.au[/b:41d9c17d54]

  Hier is een trial te downloaden: [b:41d9c17d54]LitePC download[/b:41d9c17d54]

  Ik heb het programma zelf nog niet uitgeprobeerd maar ga dat zeker doen, dan post ik mijn bevindingen wel hier. Ook leuk als andere users dat doen.

  ODF
 • Ik heb even lichtelijk de trial uitgeprobeerd maar het werkt allemaal erg simpel, gewoon aanklikken wat je niet wilt hebben en het wordt gedeinstalleerd.

  Als je dit combineert met een Corperate versie van XP en je maakt er een ghost van kun je zo je hele netwerk custom maken zonder al te veel moeite.

  Nadeel is wel dat de pas echte leuke programma's om te deinstalleren (zoals Internet Explorer) alleen ondersteund worden in de Pro versie.
 • Zou dit allemaal niet ten koste gaan van je stabiliteit? Verwijderen van IE, dan zit je toch al behoorlijk diep te graven. Misschien dat ook andere zaken waar je wel behoefte aan hebt het plotseling zullen begeven….(windows update, help,…).
 • [quote:5d3c92a5a0="M@rc"]Zou dit allemaal niet ten koste gaan van je stabiliteit? Verwijderen van IE, dan zit je toch al behoorlijk diep te graven. Misschien dat ook andere zaken waar je wel behoefte aan hebt het plotseling zullen begeven….(windows update, help,…).[/quote:5d3c92a5a0]De makers melden ook dat je wel IE kunt verwijderen maar dat de IE engine wel blijft bestaan voor intern gebruik, alleen die is een stuk kleiner dan IE zelf met al haar DLL's en plugins.
 • Leuk, heb je net je dure eurootjes besteed aan een legale XP versie…ga je hem weer strippen :roll: .

  Waarom zo je windows helemaal uit willen kleden…. zo vervelend vind ik XP nou ook weer niet hoor….

  Schijfruimte lijkt me niet echt een probleem. Een extra hd installeren lijkt me een veel betere oplossing.
  Hoe zit het met eventuele (noodzakelijke) patches ?, kan je die nog wel installeren ?.
  Ook denk ik dat je weinig / geen ondersteuning meer zal krijgen op veel software producten.

  Nee, denk dat het niet echt verstandig is om zoiets toe te passen.

  Ruud
 • Hmm, XP staat stijf van de troep die je nooit van je leven nodig hebt. Evenals alle voorgaande windows versies. En soms geef je gewoon de voorkeur aan een alternatief programma, anders dan wat Microsoft je in windows probeerd op te dringen.
 • 350MB
  mmmmmmmmm
  dat zal de laadtijd enorm veel verkorten. Ideaal als backup.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.