Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hosts file aanpassen

Binary
4 antwoorden
 • Ik weet dat de hosts file gebruikt kan worden om internetpagina's sneller op te roepen maar ik heb geen idee hoe ik dit in kan voeren.

  Ik zou dus de ip adressen van de door mij meestbezochte websites in willen voeren zodat het openen van een pagina sneller gaat omdat er geen contact met de dns server gelegd moet worden.

  Ook begreep ik dat er een service (DNS client) in Windows XP actief is die zoiets doet. Kan ik het hier niet beter wijzigen en zo ja, hoe?
 • Als je een webadres intypt, dan gaat dat verzoek naar een DNS server van je provider, zodat die dat om kan zetten in een IP adres.
  Dit kan door de hosts file direct. Als je dit bestand opent, dan zie je staan:
  [code:1:792a665645]127.0.0.1 localhost[/code:1:792a665645]

  Je kunt hier bijvoorbeeld aan toevoegen:
  [code:1:792a665645]207.46.245.156 www.microsoft.com[/code:1:792a665645]
  waardoor dit webadres direct in een IP adres omgezet wordt zonder een DNS server nodig te hebben. Dit geeft inderdaad een versnelling, maar pas wel op: zodra microsoft dit adres wijzigt, dan komt je niet meer bij hun terecht! Het is dus een statisch gegeven, terwijl de DNS server dynamisch werkt. Het is dus maar de vraag of je hier echt voordeel van hebt.

  Er zit overigens geen DNS server in Windows XP. Hiervoor heb je een volledig geïnstalleerde server editie nodig. En dat is wel erg veel werk voor die kleine besparing.
 • Je kunt beter je DNS cache settings aanpassen dan met hosts tabellen gaan prutsen, want b.v. www.microsoft.com heeft diverse ip nummers en als je 1 ip nummer in een host tabel zet, zul je altijd zien dat je de, op dat moment, langzaamste server kiest.
  zet in een .REG bestandje hetvolgende:


  Windows Registry Editor Version 5.00

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters]
  "CacheHashTableBucketSize"=dword:00000001
  "CacheHashTableSize"=dword:00000180
  "MaxCacheEntryTtlLimit"=dword:0000fa00
  "MaxSOACacheEntryTtlLimit"=dword:0000012d

  En voer het uit.
 • Bedankt voor beide antwoorden.

  Bepaalde sites die ik veel bezoek, b.v. mijn eigen veranderd niet van ip-adres. Dus daar werkt het aanpassen van de hosts zeker voor.

  Kan iemand uitleggen wat de aangeradennregistry wijziging doet en wat de regels betekenen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.