Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

traag laden instellingen na aanmelden in XP

None
16 antwoorden
 • Het opstarten van XP home gaat normaal. Na het inloggen/aanmelden verschijnt het buroblad met de snelkoppelingen. In het systeemvak verschijnen 2 ikoontjes. Dan volgt er een stilte van 2 minuten en worden de andere programma's geladen. Wie weet hoe dit komt? Kan het veroorzaakt zijn door het draaien van Speeddisk van Norton System Works 2002? Ik heb al BootVis geprobeerd, maar dat hielp niet. Dat is volgens mij ook alleen voor de opstart van XP zelf en niet voor het laden van pers. instellingen. Er is ook geen virus en geen spyware. Ik heb in msconfig gekeken en er worden geen vreemde progr. geladen. Wie weet een opl. voor dit probleem, behalve alles opnieuw installeren.
 • Ik ken dat programma van Norton niet, maar misschien kan je gewoon is proberen van het uit de opstartprogramma's te halen en vervolgens te herstarten en zo te zien of ht probleem daar lag.

  Hansje
 • Volgens mij is Windows geowon iets ana het laden, en heeft er moeite mee gehad.

  Ik heb zelf nog nooit dit probleem gehad.

  Schakel je virusscanner eens uit (norton)
 • [quote:7800916a5f="Hansje"]Ik ken dat programma van Norton niet, maar misschien kan je gewoon is proberen van het uit de opstartprogramma's te halen en vervolgens te herstarten en zo te zien of ht probleem daar lag.

  Hansje[/quote:7800916a5f]

  Dat heb ik al geprobeerd en dat hielp niet. Maar bedankt voor de reaktie.
 • [quote:c90e79e415="FTPserver"]Volgens mij is Windows geowon iets ana het laden, en heeft er moeite mee gehad.

  Ik heb zelf nog nooit dit probleem gehad.

  Schakel je virusscanner eens uit (norton)[/quote:c90e79e415]

  Heb ik ook al geprobeerd, dat hielp ook niet. Bedankt voor de reaktie.
 • Schakel alles uit in je msconfig/opstarten. En dan stuk voor stuk wer aanzetten. Kijken bij welke het fout gaat…
 • Maak deze map eens leeg: X:\WINDOWS\Prefetch (X =de drive waar je windows opstaat).
 • [quote:137f25d107="turbo-pascal"]Schakel alles uit in je msconfig/opstarten. En dan stuk voor stuk wer aanzetten. Kijken bij welke het fout gaat…[/quote:137f25d107]

  Heb ik al geprobeerd, dat hielp niet.
 • Hmm had je veilige modus al geprobeerd ?
  En heb je nieuw hardware geinstaleerd ?> (dat kan ook een scanner of joystick of camera zijn !)
  Want als dat zo is, ,is die warschijnlijk niet aangesloten, en zoekt windows um.
 • [quote:a9fd78e57f="M@rc"]Maak deze map eens leeg: X:\WINDOWS\Prefetch (X =de drive waar je windows opstaat).[/quote:a9fd78e57f]

  Heb ik net geprobeerd, heeft ook niet geholpen.
 • [quote:429a8a188c="turbo-pascal"]Hmm had je veilige modus al geprobeerd ?
  En heb je nieuw hardware geinstaleerd ?> (dat kan ook een scanner of joystick of camera zijn !)
  Want als dat zo is, ,is die warschijnlijk niet aangesloten, en zoekt windows um.[/quote:429a8a188c]
  Maar ik hoef toch niet altijd de camera aangesloten te hebben als ik de computer start?
 • [quote:3ec592840e="md.de.koster"]Maar ik hoef toch niet altijd de camera aangesloten te hebben als ik de computer start?[/quote:3ec592840e]
  Nee, natuurlijk niet. Maar misschien 'mist' xp je camera :P
  Sluit hem gewoon is aan, en kijk of dat iets verandert.
 • [quote:2a4dc11fc3="turbo-pascal"][quote:2a4dc11fc3="md.de.koster"]Maar ik hoef toch niet altijd de camera aangesloten te hebben als ik de computer start?[/quote:2a4dc11fc3]
  Nee, natuurlijk niet. Maar misschien 'mist' xp je camera :P
  Sluit hem gewoon is aan, en kijk of dat iets verandert.[/quote:2a4dc11fc3]

  Ik heb de camera aangesloten en toen ingelogd, maar het helpt niet. Ook heb ik de software van de camera verwijderd, ook dat hielp niet.
 • Hoewel het probleem dat ik had niet helemaal gelijk is aan wat je beschrijft, heb ik al maanden last van een langzaam startende PC (laptop). Geregeld op vele forums zoeken mocht niet baten. Ook tips van HCC computerbijeenkomsten en helpdesks geen effect. Tijdschriften etc doorgelezen het was om dol te worden! het duurde altijd tenminste 3 minuten vóórdat het bureaublad zichtbaar was. Soms wilde ik de laptop het raam uitslingeren!
  Uiteindelijk vandaag de fout gevonden.
  Zoals ik al vermoedde lag het aan één van de services die was gestart, maar die (kennelijk) eindeloos stond te zoeken naar aangesloten apparaten (die er natuurlijk niet meer waren). De fout heb ik uiteindelijk gevonden via de logboeken. Daar kwam tussen vele waarschuwingen en fouten (het zijn er veel als je maar af en toen in zo'n logboek kijkt en bovendien niet allemaal zo ernstig of duidelijk), geregeld de fout voor dat de Windows Image Acquisition Service niet kon worden gestart. Na zoeken op Google wat dat ding dan doet bleek het om een service te gaan die gerelateerd moet worden aan scanners en digitale foto-apparaten. Uitzetten van de service en opnieuw opstarten zorgde voor een 300 procent verbetering. (het duurt nu maar een halve minuut voor het maschien het bureaublad laat zien!)
  Misschien dat doorzoeken van de logboeken bij jou ook tot een oplossing leidt en misschien heb jij (en anderen) iets aan deze tip.

  Ies Biekart
  Oudenbosch
 • De laatste posting in dit topic was van [b:5aaf368d8b]januari 2004!!![/b:5aaf368d8b] :roll:

  Voortaan dus graag even op de datum letten voordat je ergens op reageert :wink:

  Gr,
  Jim
 • :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.