Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

In XP partities van fat32 naar ntfs omzetten

Mac
20 antwoorden
 • Kan iemand mij op een simpele manier van A tot Z beschrijven hoe ik met Win XP pro. sp1
  mijn partities d,e,f van fat32 naar ntfs om kan zetten?
  b.v.d.

  P.S. : Ik wil dit niet doen met partition magic!
 • Zover ik weet kan dat niet met XP.

  Het kan eigenlijk wel, maar je data blijft er dan niet opstaan, vandaar dat ik dus zeg dat het niet kan.

  Ik neem aan dat je je data wilt behouden die erop staan 8)
 • Rechtsklik op de schijf in verkenner - Formatteren . Kies bij bestandssyteem NTFS. Bij deze methode gaat je data eraan. Beste dat je deze dus eerst verplaatst naar een andere partitie.

  Of de tweede mogelijkheid:
  HOW TO: Convert a FAT16 or FAT32 Volume to NTFS in Windows XP
 • je typt in de dos-modus het volgende in:

  convert *:/fs:ntfw

  voor * vul je de partitie in
 • [quote:6190e90eba="sjesus"]je typt in de dos-modus het volgende in:

  convert *:/fs:ntfw

  voor * vul je de partitie in[/quote:6190e90eba]
  Moet wel zijn convert *: /fs:ntfw
  Na het dubbele punt een spatie.
 • Kan je dat niet doen met partition magic??
  Maar dan is ook alle data weg denk ik :-?
 • Nee, met pm blijft de data bestaan. Zeker met de versie 8.0 die ikgebruik. Maar volgens mij met 7.0 ook!
 • Een volume naar NTFS converteren vanaf de opdrachtprompt.
  Open Opdrachtprompt.
  Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster:
  convert stationsaanduiding: /fs:ntfs

  Als u bijvoorbeeld convert D: /fs:ntfs typt, wordt station D: geformatteerd met de NTFS-indeling.

  Opmerkingen

  U opent de opdrachtprompt als volgt: klik op Start, wijs achtereenvolgens Programma's en Bureau-accessoires aan en klik op Opdrachtprompt.
  Met deze opdracht kunt u FAT- of FAT32-volumes converteren naar NTFS.
  Verwante onderwerpen


  [/color:06ce3d5178]Te vinden in help en ondersteuning
 • Mijn 30gb hd was kapot en daar had ik nog garantie op dus pc terug gebracht en met bijbetaling hebben ze er nu een 120gb hd erin gezet.

  Ik had gevraagd of ze er 4 partities van wilde maken.
  Dat hebben ze dus gedaan maar ze hebben alleen de c: partitie NTFS gemaakt en de andere FAT32. :evil:
  Op de c: partitie staat XP pro. sp1.

  Als ik nu een backup met ghost maak van mijn c: partitie en ik verander daarna d,e,f van FAT32 naar NTFS en ik wil b.v. over een maand de backup op mijn c: partitie terug zetten, veranderen de partities d,e,f dan weer in FAT32???

  Ik denk van niet. Maar,

  Bij Systeeminfo/Onderdelen/Opslag/Stations staat c: NTFS en bij d,e,f FAT32(maak ik hier een backup van dan staat het hier ook zo op)

  Als ik na de backup van c: de partities d,e,f omzet naar NTFS en ik daarna (of over een paar maanden) de backup
  weer op c: zet, gaat mijn pc dan niet flippen want hij denkt dan dat ze FAT32 zijn maar ze zijn NTFS??

  Op de d: partitie staan alleen een paar XP drivers (moederbord, modem enz.)
  Voor de rest zijn d,e,f leeg.

  Is de manier zoals wat hierboven staat beschreven door Eddy X niet het snelst en het makkelijkst en Krijg ik geen problemen met mijn c: partitie en wat erop staat???
  En Formateerd hij alleen d,e,f ???
  Pff.
 • Een klein vraagje effe tussedoor…

  Wat is eigenlijk het verschil tussen FAT en NTFS?
  Ik heb altijd gehoord dat FAT het beste zou zijn?
  Maar waarom weet ik niet…
 • Met het convert commando kun je [i:0139308617]zonder dataverlies[/i:0139308617] je FAT-partitie omzetten naar NTFS. Er wordt dan dus ook [i:0139308617]niet[/i:0139308617] geformatteerd. En dat is inderdaad het snelst, hoewel het in principe niet uitmaakt of je het met Partition Magic doet of met WinXP zelf.

  Als je een image maakt van een NTFS partitie, dan blijft het altijd NTFS ook al zet je deze op een FAT-partitie terug. Andere partities worden echter niet beïnvloed, dus die kunnen best FAT blijven. Het feit dat je de image op een FAT-partitie opslaat heeft er ook niets mee te maken.
  Je kunt dus gewoon C: terug zetten (is dan NTFS) en je andere partities ongemoeid laten. Windows XP kan daar heel goed mee overweg, dus geen enkel probleem.

  FAT32 is niet altijd het beste. Dat hangt af van het aantal bestanden wat op de partitie staat. Ga maar uit van de 32 GB grens die Microsoft aanhoudt. Daarboven zou ik gewoon NTFS aanhouden, want WinXP kan zulke grote partities toch niet in FAT32 formatteren.

  Zie voor info: http://www.ntfs.com
 • je kan een harddisk omzetten van FATS 32 naar NTFS met Partigion Magic 8 zonder dat je data verloren gaat. Terug zetten gaat ook gewoon weer. Dit heb ik al meerdere malen gebruikt en werkt zeer goed.
  :D
 • bedankt.

  Ik begrijp het nog niet :oops:
  Ik bedoel als ik een image van c: NTFS maak waar bij systeeminfo staat dat d,e,f FAt32 zijn.
  En ik verander d,e,f in NTFS.
  En ik zet dan de image terug dan ziet mijn systeeminfo dat d,e,f NTFS zijn terwijl op de image staat dat d,e,f FAT32 zijn begrijpt XP dat dan en veranderd hij het dan in NTFS of blijft bij Systeeninfo staan dat d,e,f FAT32 zijn?
 • Bij mijn weten maakt dat voor windows niet uit. Bij opstarten controleert hij wat er in het systeem aanwezig is en wat voor bestandssysteem er op staat. Eigenlijk net zoals wat er gebeurt als je er een extra schijf inzet.

  Ik weet niet welke versie van Ghost je gebruikt, want bij alle versies die ik geprobeerd heb draaide deze namelijk onder dos. En dos kan geen NTFS partities lezen. Dus als je je image op een fat partities scrijft en daarna NTFS van maakt kun je de image niet meer terug zetten. :lol:
 • Ik heb hier Ghost '02 en '03

  Op mijn laptop staan 3 partities alle NTFS en XP pro. (desktop had ik 30gb en NTFS nu een ander hd van 120 gb en alleen c: is NTFS)
  Ik zorg als ik een image maak met ghost dat in mijn bios de floppy weer boven aan staat. Dan met opstartdiskette van ME opstarten. Dan kiezen voor opstarten met cd-rom speler. Dan kom je in dos en van daaruit kun je met een ander floppy waar ghost.exe opstaat ghost starten.

  NTFS en ghost '02/'03 werkt bij mij al drie jaar.


  bosjvd schreef[quote:227c9ada60]Dus als je je image op een fat partities scrijft en daarna NTFS van maakt kun je de image niet meer terug zetten.[/quote:227c9ada60]Ik heb ergens gelezen (ik weet niet meer waar) dat dat wel kan alleen het word dan weer FAT32.
 • DOS hoeft geen NTFS te kunnen lezen om bits en bytes terug te kunnen zetten op een partitie. En dat is wat Ghost in feite doet. Het maakt niet uit wat de bytes feitelijk betekenen, ze worden gewoon gelezen of geplaatst. En dus kun je ook met oudere versies willekeurige bestandssystemen ghosten [i:30bd99962a]en[/i:30bd99962a] terug plaatsen.
  Een ander verhaal is dat je alleen met de nieuwste versie van Ghost die image naar een NTFS partitie kunt schrijven (opslaan). Met oudere versies kun je alleen naat FAT partities schrijven.

  Als je een image maakt van C:, dan heeft dat niets te maken met de data op je andere partities. Die worden vanzelf gezien (en herkend) op het moment dat XP opstart. En XP kan zowel FAT als NTFS lezen, dus dat maakt helemaal niks uit welk bestandssysteem je gebruikt. Je kunt dat immers ook rustig met het convert commando omzetten, waarna XP er zonder protest mee kan werken.
 • [quote:1f2e456192="Indian Chief"]Kan iemand mij op een simpele manier van A tot Z beschrijven hoe ik met Win XP pro. sp1
  mijn partities d,e,f van fat32 naar ntfs om kan zetten?
  b.v.d.

  P.S. : Ik wil dit niet doen met partition magic![/quote:1f2e456192]
  Waarom wil je niet gewoon niet werken met partition magic?
  Want dit werkt stukke makkelijker.
  En dit kun je gewoon vanuit windows doen!
  Maarja…
 • Ik wil een zo'n kaal mogelijke image maken van mijn c: partitie (XP pro en alle drivers van mijn hardware) later maak ik nog een image als er meer software opstaat.(virusscanner, photoshop etc.)

  Ik heb al eerder met partition magic gewerkt maar ik wil ook wat leren en dat wilde ik doen met XP.
 • [quote:6bb090d68a="Binary"]Met het convert commando kun je [i:6bb090d68a]zonder dataverlies[/i:6bb090d68a] je FAT-partitie omzetten naar NTFS. Er wordt dan dus ook [i:6bb090d68a]niet[/i:6bb090d68a] geformatteerd. En dat is inderdaad het snelst, hoewel het in principe niet uitmaakt of je het met Partition Magic doet of met WinXP zelf.

  Als je een image maakt van een NTFS partitie, dan blijft het altijd NTFS ook al zet je deze op een FAT-partitie terug. Andere partities worden echter niet beïnvloed, dus die kunnen best FAT blijven. Het feit dat je de image op een FAT-partitie opslaat heeft er ook niets mee te maken.
  Je kunt dus gewoon C: terug zetten (is dan NTFS) en je andere partities ongemoeid laten. Windows XP kan daar heel goed mee overweg, dus geen enkel probleem.

  FAT32 is niet altijd het beste. Dat hangt af van het aantal bestanden wat op de partitie staat. Ga maar uit van de 32 GB grens die Microsoft aanhoudt. Daarboven zou ik gewoon NTFS aanhouden, want WinXP kan zulke grote partities toch niet in FAT32 formatteren.

  Zie voor info: http://www.ntfs.com[/quote:6bb090d68a]

  Zeg Binary, ik heb zojuist systeem omgezet van FAT32 naar NTFS. Wat gebeurt er bij dit converteren precies? Hoe kan dit converteren (via PM8) zo snel gaan? Worden ook de structuur/opbouw van alle bestanden en programma's aangepast, of wordt alleen de structuur/opbouw van de harde schijf gewijzigd?
  Bij mij is de conversie goed gegaan. Althans dat denk ik. Hoe betrouwbaar is dit converteren eigenlijk? Er gebeurt namelijk zoveel met je systeem… Er hoeft maar 1 dingetje niet helemaal goed te gaan en de poppetjes zijn aan het dansen :wink:
 • Om te beginnen maar een tweetal links naar technische details over hoe NTFS eigenlijk in elkaar zit:

  http://www.microsoft.com/whdc/hwdev/tech/storage/ntfs-preinstall.mspx
  http://www.digit-life.com/articles/ntfs/

  Er is trouwens nog wel een verschil tussen een partitie die vanaf het begin NTFS is en één die later geconverteerd wordt. Deze laatste is vaak minder efficient, zoals je in het eerste artikel ook kunt lezen (MFT and NTFS Conversion Optimizations).

  Voor de schijf maakt het niet uit wat er op komt te staan, maar de data wordt op een andere manier georganiseerd. NTFS werkt met een Meta File Table waarin de locatie van bestanden staat, of (als het hele kleine bestanden betreft) zelfs de bestanden zelf. Ook de plaats waar de bestanden staan zal anders zijn, omdat NTFS ze zo probeert te plaatsen dat ze sneller toegankelijk zijn.

  Als de conversie zonder foutmelding is verlopen, dan mag je er gerust van uit gaan dat het proces goed is verlopen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat het is mislukt, noch met Partition Magic, noch vanuit Windows. Dus ik zou het redelijk betrouwbaar durven noemen. Maar echt belangrijke data moet je natuurlijk altijd backuppen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.