Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeem is hersteld van een ernstige fout

franskuipers
8 antwoorden
 • Hoi,

  op de computer van mijn opa draait windows xp prof. Dat werkte allemaal goed, tot gistermiddag. Nu komt ie elke keer na het opstarten met de melding "het systeem is hersteld van een ernstige fout". Daarna duurt het ongeveer 5 seconden voordat ie opnieuw opstart, enz. Je kan dus helemaal niets doen, want na een paar seconden start de hele bende weer opnieuw. Ik kan alleen een schermpje zien met: vertel microsoft van dit probleem, en als ik dan bij specificaties kijk dan staat er ongeveer het volgende (ongeveer, want het gaat elke keer zo snel dat ik het niet kan opschrijven): BCCode 7F BCP1: 000000D BCP2:000000 BCP3: 00000 BCP4: 000000
  Ik kan hier echter niet veel over vinden.
  Op de site van microsoft staat dat ik dan een patch moet downloaden die ook in het servicepack 1 zit, maar dat staat er al een tijdje op, dus dan zou het toch gefixt moeten zijn?
  Hoe krijg ik hem nu weer hersteld, of moet ik maar meteen format c: gaan doen?
  Ik kan wel in veilige modus komen, maar daar weet ik ook niet wat ik moet doen. Teruggaan naar herstelpunten van een paar dagen eerder werkt ook niet.
  Wie weet raad?
 • Schakel het automatisch opstarten eens uit: Start de pc in veilige modus Rechtsklik op deze computer - Eigenschappen - tabblad geavanceerd. Bij opstart- en herstelinstellingen klik je op instellingen. Haal het vinkje weg bij 'De computer automatisch opnieuw opstarten'.
  Voortaan zul je een BSOD krijgen. Post hier de volledige foutmelding. Je kan ook kijken of de logboeken van XP iets vermelden.
 • Opstarten vanaf XP cd en kiezen voor repair?
 • Ik heb in veilige modus automatisch opnieuw starten bij systeemfouten uitgeschakeld. Nu krijg ik een blauw scherm met de volgende fout:
  *** STOP: 0x0000007F (0x0000000D, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000)
  Er staat verder niets onder, dus geen kernel trap ofzo.
  Op de support site van microsoft staat dat ik moet bellen voor een hotfix, maar is dit niet ergens anders te krijgen??
 • Op de site van MS staat ook dat het misschien aan het geheugen kan liggen. Al gecheckt?
  http://home.earthlink.net/~alegr/download/memtest.htm
 • Ik heb al memtest gedraaid maar daar kwamen geen fouten uit.
  Ik ben nu maar bezig met c: formatteren en windows xp er opnieuw op zetten. Niemand weet een oplossing voor dit probleem dus ik denk dat formatteren het snelst gaat om hem weer aan de gang te krijgen…
 • Zorg zeker dat je de nieuwste drivers voor je moederbord installeert.
 • probeer eens met knoppix (al is dit os windows) op te starten als dit zo niet helpt, als hij dan ook begint te zeuren dan zal er wel een hardware probleem zijn, er is in dat geval tenminste iets goed mis!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.